Elfogadhatatlan, hogy Soros embere kerüljön az EB élére
A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy Frans Timmermans kerüljön az Európai Bizottság élére, ugyanis a szociáldemokrata csúcsjelölt Soros György embere - reagált a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap az MTI-nek az Origo azon értéselülésére, amely szerint a brüsszeli elit azzal próbálkozik, hogy Frans Timmermanst tegyék meg az EB elnökének.
2019. június 30. 16:55

Kovács Zoltán azt MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: "a most kimenőben lévő Juncker-bizottság alatt nyilvánvalóvá vált, hogy Frans Timmermans Soros György embere". Ha őt tennék meg a bizottság elnökének, akkor nyilvánvalóan "Soros György bábja kerülne a bizottság élére", akin keresztül Soros György érvényesíteni tudná mind a bevándorlásban, mind a pénzügy- és gazdaságpolitikában a saját érdekeit - mondta.

Kovács Zoltán kijelentette: teljes mértékben elfogadhatatlannak tartják ezt a javaslatot, és Magyarország kormánya mindent megtesz azért, hogy megakadályozza egy ilyen forgatókönyv bekövetkeztét.

Az Origo vasárnap írt arról, hogy brüsszeli forrásokból úgy értésült: "a brüsszeli elit valóban azzal az elvtelen kompromisszummal próbálkozik, hogy a szocialista Frans Timmermanst az Európai Bizottság, a néppárti Manfred Webert pedig a sokkal súlytalanabb Európai Parlament elnökének teszi meg". A lap információi szerint "a tagállamok háborognak, miközben Soros közvetlen emberét pozícióba tolva próbálja meg minden eddiginél magasabb szintre emelni befolyását Európa ügyeiben".

Soros Frans Timmermansszal gyakorolna korlátlan hatalmat az EU fölött

Az Origo brüsszeli forrásokból úgy értesült, hogy a brüsszeli elit valóban azzal az elvtelen kompromisszummal próbálkozik, hogy a szocialista Frans Timmermanst az Európai Bizottság, a néppárti Manfred Webert pedig a sokkal súlytalanabb Európai Parlament (EP) elnökének teszi meg. A portál információi szerint a terv komoly akadályba ütközik, Donald Tusk sem támogatja a javaslatot. A tagállamok háborognak, miközben Soros közvetlen emberét pozícióba tolva próbálja meg minden eddiginél magasabb szintre emelni befolyását Európa ügyeiben.

Vasárnap este minden bizonnyal a végéhez közelednek a májusi európai parlamenti választást követő brüsszeli hatalmi játszmák, hiszen a tervek szerint jövő kedden már az Európai Parlament alakuló ülését tartják, amikorra ajánlott lenne eldönteni, kik lesznek azok a politikusok, akik a következő öt évre betölthetik a legbefolyásosabb pozíciókat az Európai Unióban.

Sokan visszautasítják az elvtelen brüsszeli alkut

Alaposan megkavarta a brüsszeli erőviszonyokat, hogy látványosan elfogyott az EU egyik legbefolyásosabb pozíciójára, az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségére sokáig befutónak hitt Manfred Weber körül a levegő. Miután a német politikus mögül sorra hátráltak ki, és teljesen világossá vált, hogy nem tudja felsorakoztatni maga mögé a többséget, felvetődött a kérdés: ki lehet a következő EB-elnök? Feltehetően nem sokan gondoltak arra, ami aztán a valósággá vált: az Európai Néppárt belemenne abba az elvtelen alkuba, miszerint a meggyengült Weber helyett legnagyobb riválisát, a szocialisták csúcsjelöltjét, Frans Timmermanst támogatná, cserébe a politikai értelemben súlytalanabb EU-s parlamenti elnöki posztjáért.

Az Origo brüsszeli forrásai megerősítették a rendkívüli csúcstalálkozó napján, hogy ez nem egy forgatókönyv, hanem a forgatókönyv a brüsszeli elit részéről, elsősorban a baloldal erőlteti azt. Magyarán az uniós bürokraták valóban egy ilyen elvtelen kompromisszummal nyúlnának át az emberek feje felett.

A legnagyobb kérdés azonban az, hogy ezt sikerül-e áttuszkolni vasárnap, aztán majd kedden.

George Soros Frans Timmermanson keresztül növelné még tovább befolyását

A portál úgy tudja, a terv komoly akadályokba ütközhet, három ok miatt is.

Az Origo arról is értesült, hogy komoly csata várható a vasárnap esti csúcson, hiszen sok tagállam nem hajlandó elfogadni az elvtelen kompromisszumot, és az azt megtestesítő Timmermanst.

A holland politikus elutasítottsága legfőbbképpen oda vezethető vissza, hogy Soros György érdekeit képviseli.

Soros György embere tör a brüsszeli testület élére

Ahogy arról az Origo már többször beszámolt, az amerikai üzletember jó ideje komoly politikai és gazdasági befolyást gyakorol az Európai Unióra és annak működésére.

Végigtekintve Frans Timmermans politikai életútján, jól látható, hogy bizottsági elnökké választásával szintet ugrana Soros, már ami az európai ügyekre való ráhatását illeti. Magyarán ebben az esetben nem kevesebb történne, minthogy Soros közvetlen emberén keresztül diktálna, és érvényesítené gazdasági-politikai befolyását az új ciklusban.

Ez pedig azt is jelentené – írja az Origo – hogy soha nem látott mértékben fonódna össze Sorossal az Európai Unió, és kerülne be az érdekszférájába.

Timmermans nagyra tartja Sorost

Frans Timmermans volt az egyik olyan EU-s vezető, aki a legtöbbször találkozott az amerikai spekulánssal az elmúlt uniós ciklusban, és számos alkalommal kifejtette, nagyra tartja őt. „Semmi kétségem afelől, hogy őszintén és igazán elkötelezett a szabadság, a demokrácia és a polgárainak egyenlő jogokat biztosító nyílt társadalom mellett. Ezt az elkötelezettséget magam is osztottam szakmai pályafutásom során, és az utolsó leheletemig ragaszkodni fogok hozzá„ – mondta el korábban Sorosról.

MTI - Origo
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Bemutatkozott az unió egyenlőségi biztosa
  Az egyenlőségért felelős biztosasszony tehát olyan miniszterekkel ült egy kormányban, akik megalapozott gyanú szerint megrendelést adtak Málta legfontosabb oknyomozó újságírójának meggyilkolására.
 • Minden illegális bevándorló biológiai fenyegetést jelent
  Minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Egységes felvidéki magyar érdekképviselet
  Létrejött a megegyezés az egységes felvidéki magyar érdekképviselet, egy új egyesített magyar párt létrehozásáról, azon a hárompárti találkozón, amelyet a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd párt és az Összefogás mozgalom vezetői között tartottak az MKP pozsonyi székházában pénteken.
MTI Hírfelhasználó