Szél, Hadházy: a Momentum-tagság "nem került napirendre"
Utoljára frissítve: 2019. május 30. 09:21
2019. május 28. 13:52

A világhálón az európai parlamenti választás után elterjedt a közlés, mely szerint a Lehet Más Politika (LMP) két korábbi politikusa, jelenleg független országgyűlési képviselő: Szél Bernadett és Hadházy Ákos kérte fölvételét a Momentumba.

Megkeresésünkre mindketten elektronikus levélben egyértelműen közölték, hogy ez az állítás nem felel meg a valóságnak.

A Momentum sajtóosztálya szerdán válaszolt kérdésünkre: "Szél Bernadett és Hadházy Ákos a közös értékek és víziók mentén támogatják a Momentumot és a párt programját - és mivel sok közös pont van, ezért az utóbbi időben a közös munka elég gyakorivává vált. De Szél és Hadházy Momentum párttaggá válása egyelőre nem került napirendre" - írta Németh Gyöngyvér sajtóreferens.

gondola
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Csak délig vásárolhatnak az idősek
  Teljesen új, eddig példátlan gyakorlatra vált át a kereskedelem, a járvány elleni védekezés részeként a 65 év felettiekre vezettek be korlátozást a vásárlásoknál.
 • A politikai infantilizmus kockázatai
  Ezért a zavar most, ezért az infantilizmus, és ezért van az, hogy az egyes tagországok lokális elitjei a teljes összeomlástól tartva, nem várva a „központi utasításokra”, saját lokális (esetleg regionális) hatáskörben cselekedni kezdtek. És ez a cselekvés-sor egyetlen pillanat alatt romba döntötte az európai integráció legitimitását.
 • Bayer Zsolt: Van máááásik!
  Aztán jött a másik ellenzéki mantra: nincs elég lélegeztetőgép. Kiderült, hogy van 2560, és még jön egy csomó. Ez nagyjából 60 ezer megbetegedésig elegendő. Ekkor átálltak másra.
MTI Hírfelhasználó