Megint elfelejtettek gratulálni - nincs európai baloldalunk
Éppen az Európa-ellenesek támadják Európa-ellenességgel azokat, akik meg akarják védeni a nemes kontinenst.
2019. május 27. 12:06

Továbbra sincs európai baloldal Magyarországon. Noha sokpólusúvá vált az ellenzék, az európai szintet egyik vesztesnek sem sikerült megugrania. Döbbenetes módon Horn Gyulát kell visszasírniuk azoknak, akik azt szeretnék, hogy hazájukban európaiak képviseljék a baloldalt is.

Azok a kilencvenes évek…

Ezzel a címmel írt kötetet az akkor már csak volt miniszterelnök 1999-ben, s nem sokkal később a Kossuth jelentette meg a kötetet. Ennek 493. oldalán a következőt olvassuk: 1998-ban „Május 24-én (…) valamikor este kilenc óra felé bizonyossá vált a vereségünk. Többedmagammal kiültünk a házban rendezett sajtókonferenciára. (…) A sportszerűség jegyében gratuláltam a győztesnek, s azt kértem, hogy a kormányalakításnál az ország stabilitását tartsák szem előtt.”

Mindezt a Gondola írta 2014. május 20-án.

Akkor, 2014-ben, még áprilisban egy Mesterházy vezetéknevű, azóta süllyesztőbe került baloldali politikus felejtett el gratulálni a győztesnek – ahogy sportszerűen Horn Gyula 1998-ban ezt megtette.

A gondola cikke 2014 tavaszán hatott.

Még a 2014 májusi európai parlamenti választás előtt szóltak Mesterházynak, megmutatva neki a Gondola cikkét, benne a Horn-idézettel, és pár héttel később fogcsikorgatva ugyan, de a politikus ekkor már gratulált a győztesnek. Bajnai Gordon még ekkor sem tudott felnőni az európai szinthez.

Sírjuk vissza Mesterházyt is?

Vagy a Cenzor Tündért? Vagy Kovács László elvtársat? Ők – ez utóbbi kettő – személyiségek voltak, és megütöttek egy szellemi színvonalat, még akkor is, ha ezt a tudást nem az ország érdekében használták föl, és szürke erkölcsi réteggel vonták be a demokráciát.

A kétpólusú SZDSZ most együtt 16,55 százalékot ért el.

Mondhatnánk aggasztónak is, de minősíthetjük kihívásnak is, mely feladatokat jelöl. Kapcsolatba kell lépni azzal a fiatalsággal, amely természetes – életkorából adódó – módon lázadni akar, és így áldozatává válik az NGO-propagandának.

Ma nem a magyar kereszténydemokrácia ellen kell lázadni.

Hanem a nyugat-európai extrémitások ellen: a társadalmakra tömeges bajt erőltető, templomokat romboló, családokat szétverő, genderrögeszmét sulykoló, nemzeteket bomlasztó, titkosszolgálati eszközökkel lejárató csapdákat állító pénzügyi oligarchia ellen.

Épp a Fidesz-KDNP lép föl ez ellen a politikai gólem ellen.

A lázadóknak, ha nem az NGO-extrémitás áldozatai, éppen ebben a lázadásban kellene segíteni az európai politikát. Ma ugyanis a nemzetek Európájának képviselete jelenti az igazi európai politikát.

„Európa-ellenes pártok….”

A baloldal címkézi így a visegrádi országok hazafias pártjait. Dupla fenekű propagandafogás. Éppen az Európa-ellenesek támadják Európa-ellenességgel azokat, akik meg akarják védeni a nemes kontinenst.

Erre azonban nem figyel föl a hazafias pártok médiagépezete.

Mint ahogy arra sem figyelnek föl a demokraták, hogy a demokrácia beteges kinövéseként élősködésre is föl lehet használni a politikát. Nemcsak arra, hogy tankönyvmegrendelést adjanak a pártember családtagjának. Hanem ennél is nyíltabb élősködésre.

A Flaszterparaszt új pártba lép.

Egy pártban már megbukott, onnan kiselejtezték. Most magát a pártot is kiselejtezte a társadalom, és az élősködő nyomban föllelkesedett: ráerőlteti magát egy most felemelkedett pártra – s amilyen selejtes a liberális politika: oda be is fogadják.

Ez már a közélet lezüllöttségét mutatja.

Nagy kihívást jelentő feladat tehát: a politika erkölcsi színvonalát is emelni – már az őszi önkormányzati választások előtt.

Kovács G. Tibor
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Akarjuk a győzelmet!
  Nem nézhetjük tétlenül a liberális pusztító káosz kialakulását, létünk védelmében nem lehetünk önkorlátozók.
 • Baloldali tömb formálódik Gyurcsány Ferenccel szemben
  Legutóbb a Momentum elnöke fogalmazta meg, mit gondol Gyurcsány Ferenc vezérszerepéről. Közben az MSZP már azon aggódik, hogy a belviszály a 2022-es választási esélyeket is veszélyezteti – hangzott el az M1 Híradójában.
 • Jakab Péternek arra sincs energiája, hogy a Facebookon politizálgasson
  Élesen bírálta a Siófokon kétnapos éhségsztrájkba kezdő Jobbik-alelnököt Varga-Damm Andrea. A független képviselőnek a párt elnökéről sincsen jó véleménye. Jakab Péter féléves működését magunk is mérlegre tettük. Az egykori szóvivő könnyűnek találtatott, az alpári parlamenti felszólalások mögött egy lagymatag politikus bújik meg.
MTI Hírfelhasználó