A semmiből bukkant elő a szervezet
Egy, a semmiből feltűnt civil szervezet, az „aHang” vállalta az ellenzéki előválasztás megszervezését. Ezt az interneten jelentették be. Azt mondják: ők megfelelnek az elvárásoknak, mert függetlenek a pártoktól, és egyébként a két érintettel, Puzsér Róberttel és Karácsony Gergellyel is egyeztettek. Ennek ellenére Puzsér Róbert nem fogadta kitörő lelkesedéssel megjelenésüket – hangzott el az M1 Híradójában.
2019. április 19. 11:46

Szerda délután gyakorlatilag minden előzmény nélkül egy felhívásban jelentette be az „aHang” nevű civil szervezet, hogy megszervezik az előválasztást. Ezzel egy időben el is indították az előregisztrációt, ami a júniusi voksoláshoz kell.

Puzsér Róbert kampányfőnöke nyomásgyakorlásnak nevezte, hogy a publicista nélkül indították el az előválasztás második fordulóját. Szerinte ennek hátterében egyértelműen az MSZP és Karácsony Gergely áll. Zaránd Péter az M1-nek elmondta, az „aHang” szervezettel több egyeztetést folytattak az előző hónapokban, ezt másfél héttel ezelőtt felfüggesztették.

Puzsér Róbert azután függesztette fel részvételét az ellenzék főpolgármester-jelöltségért folyó küzdelemben, hogy Karácsony Gergely, a baloldali pártok és a Momentum egymás között egyeztek meg abban, hogy melyik kerületben melyik párt jelöltjét indítják az őszi önkormányzati választáson. Az osztozkodásból viszont kihagyták az LMP-t és a Jobbikot, vagyis azt a két pártot, amelyek Puzsér Róbertet támogatják.

Puzsér Róberttel ellentétben Karácsony Gergely örömmel fogadta az „aHang” bejelentését. Az pedig egyáltalán nem érdekli Karácsony Gergelyt, hogy Puzsér Róbert éppen hogyan áll hozzá az előválasztáshoz.

Puzsér Róbert kampányfőnöke szerint a baloldal főpolgármester-jelöltje szándékosan akar egy Puzsér Róbert nélküli előválasztást, mert attól fél, hogy az internetes szavazás inkább a publicistának kedvezne, és nem neki.

hirado.hu
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • A járvány megelőzéséhez együtt kell működni
  Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon, nincs olyan minta, amely azt igazolná, hogy bárki megfertőződött volna - mondta Gulyás Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
 • Bevethetik a honvédség mobil laboratóriumát is
  A Magyar Honvédségnek van olyan mobil mikrobiológiai laboratóriuma, amely képes diagnosztizálni a koronavírust is. A konténeres mobil labor egy karantén esetén gyorsan a helyszínre telepíthető közúton, vasúton vagy akár légi úton is. A honvédség felkészült arra, hogy segítséget nyújtson a járványvédelemben.
 • Kommunizmus ma?
  Európa nyugati fele szerencsésnek tarthatná magát, hogy nem kellett kipróbálnia élesben a kommunizmust. Ennek azonban van egy súlyos ára is. Nem fogják fel, hogy mit „veszítettek” ezzel.
MTI Hírfelhasználó