A semmiből bukkant elő a szervezet
Egy, a semmiből feltűnt civil szervezet, az „aHang” vállalta az ellenzéki előválasztás megszervezését. Ezt az interneten jelentették be. Azt mondják: ők megfelelnek az elvárásoknak, mert függetlenek a pártoktól, és egyébként a két érintettel, Puzsér Róberttel és Karácsony Gergellyel is egyeztettek. Ennek ellenére Puzsér Róbert nem fogadta kitörő lelkesedéssel megjelenésüket – hangzott el az M1 Híradójában.
2019. április 19. 11:46

Szerda délután gyakorlatilag minden előzmény nélkül egy felhívásban jelentette be az „aHang” nevű civil szervezet, hogy megszervezik az előválasztást. Ezzel egy időben el is indították az előregisztrációt, ami a júniusi voksoláshoz kell.

Puzsér Róbert kampányfőnöke nyomásgyakorlásnak nevezte, hogy a publicista nélkül indították el az előválasztás második fordulóját. Szerinte ennek hátterében egyértelműen az MSZP és Karácsony Gergely áll. Zaránd Péter az M1-nek elmondta, az „aHang” szervezettel több egyeztetést folytattak az előző hónapokban, ezt másfél héttel ezelőtt felfüggesztették.

Puzsér Róbert azután függesztette fel részvételét az ellenzék főpolgármester-jelöltségért folyó küzdelemben, hogy Karácsony Gergely, a baloldali pártok és a Momentum egymás között egyeztek meg abban, hogy melyik kerületben melyik párt jelöltjét indítják az őszi önkormányzati választáson. Az osztozkodásból viszont kihagyták az LMP-t és a Jobbikot, vagyis azt a két pártot, amelyek Puzsér Róbertet támogatják.

Puzsér Róberttel ellentétben Karácsony Gergely örömmel fogadta az „aHang” bejelentését. Az pedig egyáltalán nem érdekli Karácsony Gergelyt, hogy Puzsér Róbert éppen hogyan áll hozzá az előválasztáshoz.

Puzsér Róbert kampányfőnöke szerint a baloldal főpolgármester-jelöltje szándékosan akar egy Puzsér Róbert nélküli előválasztást, mert attól fél, hogy az internetes szavazás inkább a publicistának kedvezne, és nem neki.

hirado.hu
  • A felújított pasaréti ferences központ
    Mi, magyarok védjük keresztény örökségünket, keresztény kultúránkat változatlanul társadalmi és szellemi életünk alapjának tartjuk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított budapesti pasaréti ferences templom, plébánia és az új közösségi ház vasárnapi átadásán.
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
MTI Hírfelhasználó