A hatodik pont – keresztényellenes Európa
Brüsszel nem rasszok szerint gyakorol kirekesztést, hanem vallás szerint.
2019. április 13. 22:41

„Európában senkit ne különböztessenek meg hátrányosan azért, mert keresztény.” A magyar miniszterelnök most nyilvánosságra került hét pontja közül ez a hatodik. És valószínűleg a legdrámaibb – ha nem tragikus.

Az EU vezetőségét minősíti ez a követelés.

Rasszisták az unió vezetői – ezt is kiolvashatjuk e hatodik pontból, noha nem etnikai, hanem vallási kirekesztésre céloz. Brüsszel nem rasszok szerint gyakorol kirekesztést, hanem vallás szerint.

Leonardo és Michelangelo is a kirekesztettek közé jutna.

„Minden személynek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához, ez a jog magában foglalja a vallás és a meggyőződés megváltoztatásának szabadságát, valamint a vallásnak vagy a meggyőződésnek mind egyénileg, mind együttesen, mind a nyilvánosság előtt, mind a magánéletben oktatás, gyakorlás és szertartások végzése útján való kifejezésre juttatásának jogát.”

Ezt az ENSZ mondta ki 1948-ban.

A földrész keresztényeit megfosztja ettől a jogától a szélsőséges brüsszeli bürokrácia. Sőt gyűlöletpolitikát fejt ki a keresztények ellen a Szovjetunió… félrecsúszott a szóhasználat: az Európai Unió vezetősége.

Juncker magasztalja Marxot.

„A vallási nyomorúság a valóságos nyomorúság kifejezése, s egyszersmind tiltakozás a valóságos nyomorúság ellen. A vallás a szorongatott teremtmény sóhaja, egy szívtelen világ lelke, mint ahogyan szellemtelen állapotok szelleme. A vallás a népek ópiuma.”

Marx írta ezt, őt magasztalja a „kereszténydemokrata” Juncker…

Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. Nincs benne új. A vallás alapítóját iszonyatos kínzás után keresztre feszítéssel végezték ki. A vallás bölcseletének megíróját lefejezték. Az Egyház első vezetőjét pedig fejjel lefelé keresztre feszítették.

Ázsiában és Afrikában gyilkolják a keresztényeket.

Minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt ma üldöznek a világon, négy keresztény. Irakban az USA-támadás előtt 1,2 millió volt keresztény testvéreink száma, jelenleg mindösszesen 0,2 millióra becsülik. A keresztényüldözés több mint 200 millió embert érint földkerekségünkön.

És ebben a számban az európai keresztényüldözés nincs benne.

Kontinensünkön tudniillik nem véres eszközökkel üldözik a kereszténységet – jelenleg. Leszámítva azt a néhány esetet, amikor egy-egy szélsőséges gazember teherautóval keresztényekből álló fesztiválközönség közé hajt.

Illetve amikor megerőszakolnak keresztény lányokat.

Ma Európában főként a keresztényellenes propagandával gyilkolják a vallást. Szent Sebestyént nyilakkal lőtték át Diocletianus császár idejében: „katonáival rányilaztatott, s azok úgy telelövöldözték nyílvesszőkkel, hogy olyan lett, mint egy sündisznó” – írja az Aranylegenda.

Ma a gúny nyilaival lövöldöz a kirekesztő szélsőség.

És fehér mártírokat – azaz vérontást nem szenvedő, élő mártírokat – tömegesít a hátrányos megkülönböztetés, amire a magyar miniszterelnök hatodik pontja utal. Hátrányos megkülönböztetés a médiában, a vezetői állások betöltésében.

És a közpénz-támogatások elosztásában.

Gúnyos megjegyzések a médiában, a közbeszédben, az írott „szellemi” termékekben. Hátrány a jogszolgáltatásban, a művészeti életben, a közmegbízások kiosztásában, sőt még a sportpályán végzett játékvezetésben is.

A jelen Európájával is szembe megy a kirekesztő Brüsszel.

A 2012-ben „szentesített” európai Alapjogi Charta is rögzíti: „10. cikkely, A gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadság - (1)   Mindenkinek joga van a gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadsághoz. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy a meggyőződés megváltoztatásának szabadságát, valamint a vallásnak vagy meggyőződésnek mind egyénileg, mind együttesen, mind a nyilvánosság előtt, mind a magánéletben, istentisztelet, oktatás és szertartások végzése útján való kifejezésre juttatását.”

A keresztények kirekesztése Teréz anyát idézi föl.

Neki tulajdonítják e bölcselmeket: „Ha sikeres vagy, hamis barátokat és igazi ellenségeket szerzel, mégis légy sikeres!.. A jó, amit ma teszel, holnap már feledésbe megy, mégis tedd a jót… A becsületesség s őszinteség sebezhetővé tesz, mégis légy becsületes és nyílt!... Amit évek alatt felépítesz, lerombolhatják egy nap alatt, mégis építs!”

Könnyű tovább gondolnunk ezt az ívet.

Ha keresztény vagy, megölhetnek, kigúnyolhatnak, kirekeszthetnek – de azért maradj Krisztus követője, keresztény.

Kovács G. Tibor
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Niedermüller nekiment az egyházaknak Erzsébetvárosban
  A VII. kerületi polgármester, Niedermüller Péter botrányt okozó nyilatkozata óta most tartottak először képviselőtestületi ülést az Erzsébetvárosban. Várható volt, hogy szóba kerül a polgármester nagy felháborodást keltő kijelentése a fehér, keresztény, heteroszexuálisokról, a DK-s kerületvezetés keresztény egyházak iránt viselt ellenszenve azonban tettekben is megmutatkozott.
 • Választás Szlovákiában: a magyar pártok összefogására van szükség
  Fontos kérdés, hogy a három politikai erő összefogásából álló Magyar Közösségi Összefogás bejut-e a parlamentbe. Szakértők szerint magyar párt nélkül nem alakult stabil kormány Szlovákiában.
 • Nem vár a végtelenségig a Fidesz az EPP válaszára
  Az Európai Néppárt tegnap még nem reagált az Orbán Viktor által jegyzett, a néppárt vezetőségének is eljuttatott memorandumra, ám a néppárt spanyol, olasz és francia tagpártjai szívesen vették a reformot sürgető szavakat.
MTI Hírfelhasználó