Erről ne Brüsszel döntsön!
Brüsszel a lopakodó föderalizáció keretében ugyanis át akarja venni a migráció kezelését a tagországoktól, legálissá és ütemezetté akarja tenni a tömeges bevándorlást. Például a “humanitárius vízum" által, amiről addig szavaztak az Európai Parlamentben, ameddig a javaslat át nem ment.
2019. április 10. 21:45

A V4 országok ott folytatják, ahol a britek a brexit előtt abbahagyták. London a Review of the Balance of Competences elemzésben azt vizsgálta, hogy mit nem szabad közösségi politikává tenni. Aligha meglepő: A migráció ellenőrzését mindenáron nemzetállami hatáskörben akarták tartani. Mint ahogyan most mi is!

Orbán Viktor az uniós választásokra hétpontos programot hirdetett. Szerinte az EU-t belülről kell megváltoztatni. Ennek első pontja azt követeli, hogy: A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!

Brüsszel a lopakodó föderalizáció keretében ugyanis át akarja venni a migráció kezelését a tagországoktól, legálissá és ütemezetté akarja tenni a tömeges bevándorlást. Például a “humanitárius vízum" által, amiről addig szavaztak az Európai Parlamentben, ameddig a javaslat át nem ment.

A választások előtt persze mindent tagadnak, ám a választások után mentrendszerűen jön a feketeleves, mint a 2017-es német parlamenti választást követően, amikor Angela Merkel és Horst Seehofer pártja abban állapodott meg, hogy évente 180-220 ezer migránst engednek be Németországba. Naiv kérdés, hogy minderről miért nem a választás előtt döntöttek.

Ne legyenek kétségeink! Berlin és Brüsszel most is csak a választás után áll elő a farbával és “bontja ki az igazság minden részletét”, amit már több politikusi beszédben és tanulmányban előre jeleztek. Előbb a Frontex veszi át a határok “menedzselését”, majd egy uniós hivatal dönt a menedékkérelmekről. A befogadott menedékeseket a Juncker-képlet szerint osztják majd szét a tagállamok között, a többiek — német javaslatra — “sávot váltanak” és elutasított menedékkérőből átvedlenek munkakeresővé, akinek két éve lesz “új hazájuk” nyelvének és egy hiányszakmának elsajátítására.

A brit kormány tanulmányában azt javasolta, hogy a migráció maradjon tagállami hatáskörben. London évente csak százezer idegent, köztük uniós vendégmunkást akar a szigetországba engedni. Ők akarnak dönteni, ellenőrizni és tudni akarják, hogy kit engednek be az országukba.

Mi sem akarunk mást, mint az angolok, mi is saját jól felfogott érdekünket védjük. Magyarország és immáron Olaszország is megmutatta, hogy az EU és a schengeni övezet külső (szárazföldi és tengeri) határait kell, és igenis lehet védeni, hogy az övezeten belül megmaradjon a mozgás szabadsága. Erről is döntünk május 26-án!

Kiszelly Zoltán

mozgasterblog.hu
  • 1956 kommunistáinak leszármazottai itt élnek közöttünk
    Soltész Miklós 1956 kommunistáinak leszármazottjairól: „Szemeket lövettek ki, békés tüntetőkre és ünneplőkre támadtak" - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: ők azok, akik rabosítottak fiatalokat, egzisztenciájukban megfenyegették őket, jogalap nélkül kutattak át autókat és otthonokat.
  • Az Elk*rtuk a múlt részévé tette 2006-ot
    Nagyon sok színész jött a toborzásra, komoly volt az érdeklődés, többen igényelték is a mélyebb beszélgetést a film tétjéről, súlyáról, hatásáról, a művészeti közegben várható utóéletről. Nem kellett kompromisszumot kötniük, nem volt olyan, aki elállt volna a feladattól, végül minden szerepet az játszott el, akit egyébként is kiválasztottak – mondta Helmeczy Dorottya.
  • Erősítik a V4-országok felsőoktatási együttműködését
    Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a tárca és a Széchenyi István Egyetem szervezésében megvalósult V4-es felsőoktatási csúcstalálkozón angol nyelvű beszédében azt mondta, a felsőoktatás terén a V4-országok között jó az együttműködés, ugyanakkor lehetne jobb is. Ennek érdekében a magyar V4-elnökség ideje alatt célkitűzés, hogy az egyetemek kapcsolatait erősítsék.
MTI Hírfelhasználó