A Fidesz a nemzetek Európáját képviseli
Az európai parlamenti választások tétje, hogy sikerül-e megváltoztatni a jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli politikát és megvédeni az európai embereket – hangoztatta vasárnap Sárváron Ágh Péter (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője.
2019. április 7. 15:24

A politikus elmondta, hogy a Fidesz országszerte, így Vas megyében is folytatja az aláírásgyűjtést Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos akcióprogramjának támogatásáért, amelynek célja a bevándorlás megállítása.

Ágh Péter a sárvári piactéren tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: Magyarországnak olyan európai parlamenti képviselőkre van szüksége, akik a magyar embereket képviselik Brüsszelben és nem Brüsszelt Magyarországon.

Hozzátette: a Fidesz a nemzetek Európáját képviseli, kiemelten fontosnak tartják a keresztény értékek védelmét, a magyar emberek biztonságát és a nemzeti függetlenség megőrzését.

Ágh Péter hangsúlyozta: látható, hogy a felelőtlen brüsszeli bürokraták politikája az illegális bevándorlás ösztönzésével milyen veszélyes helyzetet teremtett.

Szavai szerint Vas megyében és az ország más részén élő magyar emberek is azt szeretnék, ha továbbra is biztonságban tudnának élni, ha Magyarország továbbra is magyar ország maradna.

Hozzátette: szombaton Kőszegen és Celldömölkön vasárnap pedig Sárváron kérték az emberek támogatását. Úgy fogalmazott, hogy az aláírásgyűjtést nagy érdeklődés kíséri.

Jó a fogadtatása a miniszterelnök hétpontos akciótervének

A Fidesz nyírbátori térségi országgyűlési képviselője szerint jó a fogadtatása az emberek körében az Orbán Viktor miniszterelnök által a bevándorlás megállítására meghirdetett hétpontos akciótervnek.

Simon Miklós vasárnap a kisváros piacán felállított aláírásgyűjtő standnál újságíróknak elmondta, a május 26-án megtartandó EP-választás tétje rendkívül nagy, sikerül-e megállítani a migránspárti brüsszeli politikát, amitől a kormány meg szeretné védeni az európai és azon belül természetesen a magyar embereket.

„Szeretnénk Magyarországot megőrizni magyar országnak” – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöki tisztségét is betöltő politikus arról beszélt, a cél az egységes keresztény kultúra és nemzet megőrzése, hiszen „ez minden embernek a vágya”. Simon Miklós reményét fejezte ki, hogy a kormánypártok választási kampánya nyitott fülekre fog találni, ebben segít a kormányfő által meghirdetett hétpontos akcióterv bemutatása.

Nyírbátorban szombaton kezdődött el az aláírások gyűjtése, a felállított standnál vasárnap többen érdeklődtek és sokan aláírták a piacot járó aktivistáknál lévő íveket is. Simon Miklós elmondta, a nyírbátori választókerület minden településén, így például Újfehértón, Nyírbogáton, Balkányban és Nyírlugoson egyaránt lesznek aláírásgyűjtések, de az aktivisták minden családhoz személyesen is szeretnék elvinni az akcióterv-programot.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten a Fidesz EP-választási programját bemutató rendezvényenjelentette be hétpontos akciótervét. Programja szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Javaslata szerint egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, valamint senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül.

Álláspontja szerint meg kell szüntetni a migránskártyákat és a migránsvízumot, meg kell téríteni a határvédelem költségeit, Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, bevándorlást ellenző vezetőknek kellene állniuk az uniós intézmények élén, emellett követelte, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát

Fidelitas: A fiatalok jövője is múlik az európai parlamenti választáson

Az európai parlamenti választáson a fiatalok jövője a tét, ezért is kell támogatni Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos, a bevándorlás megállítását célzó programját – erről a Fidelitas elnöke beszélt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Böröcz László kiemelte, európai parlamenti választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint a mostaninak, hiszen ha az Európai Uniónak bevándorláspárti vezetői lesznek, akkor Európai „elesik”, és a fiatalokra egy olyan világ vár, ahol idegenek lesznek saját szülőföldjükön.

Szerinte ezért kell támogatni a magyar kormányfő pénteken meghirdetett hétpontos programját.

Mint fogalmazott, azok a brüsszeli bevándorláspárti vezetők, akik az elmúlt években menedzselték az Európába irányuló bevándorlást, elárulták a fiatalokat. Szerinte a fiataloknak vissza kell venniük az irányítást a bevándorláspárti politikusoktól, és hangot kell adniuk annak, hogy „szeretnék megőrizni Európát az európaiaknak, Magyarországot pedig magyar országnak”.

A Fidelitas elnöke azt mondta, arra kér mindenkit, hogy aláírásával támogassa Orbán Viktor programját.

MTI
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Szijjártó: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett
  Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.
 • A baloldal totális összeomlása
  A közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a Fidesz–KDNP-pártszövetsége akár négyötödös többséget tudna kialakítani az Országgyűlésben, hisz a rekord támogatottság mellett az ellenzéki oldalon a DK és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével jelenleg egyik ellenzéki párt sem lenne önállóan képes bejutni a parlamentbe – fogalmazott Nagy Ervin elemző.
 • Lezárták az Erzsébet hidat – Budaházyért tüntetnek
  Hétfőn reggel 8 óra körül érkezett a bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), hogy hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozzák a forgalmat az Erzsébet hídon.
MTI Hírfelhasználó