Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően
Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően, mivel nagy ország és osztja Magyarország álláspontját – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán római tárgyalásait követően telefonon az MTI-nek.
2019. március 26. 22:34

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy míg Magyarország szárazföldön mutatta meg, hogy a migrációs hullám megállítható, addig Olaszország a tengeren bizonyítja ugyanezt.

Varga Judit további magyar-olasz közös álláspontként említette azt a törekvést, miszerint a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, és nem a bajt kell Európába engedni. Jó lenne, ha Olaszországot más nagy országok, Franciaország, Spanyolország vagy Németország is követnék ebben – tette hozzá.

Elmondta: római tárgyalásainak célja elsősorban a magyar álláspont ismertetése volt. Fő tárgyaló partnere, Elizabetta Belloni, az olasz külügyminisztérium főtitkára, egyben közigazgatási államtitkára elé tárta Magyarország tényszerű jogi érveit az Európai Unió hetes cikkelye szerinti eljárást illetően, és közölte, hogy Budapest mindenképp tisztességes megítélésre számít.

A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdai tárgyalásai alapján kijelentette: úgy hiszi, hogy ebben Olaszország partner lesz.

MTI
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Semjén: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű
  Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
MTI Hírfelhasználó