Sorosék is készülnek az európai választásra
mmár huszonegyedik alkalommal találkozott tegnap Soros György magas rangú brüsszeli vezetőkkel. Azt nem tudni, hogy a spekuláns miről egyeztetett Pierre Moscovicival, az viszont tény, hogy a gazdasági és pénzügyekért felelős euró­pai uniós biztos korábban úgy nyilatkozott: a bevándorlás erősítheti az európai gazdaságot.
2019. január 24. 10:59

Soros György egy újabb magas rangú brüsszeli politikussal, Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyekért felelős európai uniós biztossal tárgyalt tegnap Davosban – derül ki az Európai Bizottság (EB) e heti, interneten elérhető hivatalos programnaptárjából.

Ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, a találkozó tényén kívül semmiről nem tájékoztatták a közvéleményt, így nem tudni, pontosan miről egyeztetett a spekuláns a brüsszeli vezetővel.

 

Érdeklődők a davosi világgazdasági fórumon. Globális érdekek Fotó: MTI

Az viszont tény, hogy Pierre Moscovici korábban úgy nyilatkozott, a bevándorlás erősítheti az európai gazdaságot, és tény az is, hogy Soros ezúttal is a Nyílt Társadalom Alapítványok alapítójaként van feltüntetve a találkozóról szóló tájékoztatóban. Bár adja magát a kérdés, hogy az amerikai üzletember milyen alapon tárgyal ismét egy európai vezetővel – vélhe­tően a kontinens jövőjéről –, a jelek szerint Soros gőzerőre kapcsolt a májusi euró­pai parlamenti választás előtt, így ez már huszonegyedik találkozója magas rangú brüsszeli vezetőkkel.

A Magyar Idők nemrég közölt összeállítást arról, hogy Soros György – tegnapig – összesen húsz alkalommal egyeztetett személyesen az unió prominenseivel, köztük Jean-Claude Juncker­rel, Frans Timmermansszal, Emmanuel Macronnal vagy éppen a migrációs biztos Dimitrisz Avramopulosszal.

Jól látható ugyanakkor, hogy nem csupán a milliárdos tőzsdespekuláns, hanem alapítványainak munkatársai is rendszeresen találkoztak az európai vezető elit tagjaival, ugyancsak „ismeretlen témában”.

A Lobby­facts.eu portál adatai szerint 2013-ban kettő volt, majd 2014-ben már hétre nőtt azoknak az akkreditációval rendelkező alapítványi munkatársaknak a száma, akik rendszeresen szerveztek például találkozókat bizottsági tagokkal, vacsoráztak Martin Schulzcal, ezekről pedig rendszeresen jelentéseket írtak főnöküknek, Soros Györgynek.

Az egyik ilyen feljegyzésben olvashattuk, hogy Alex Soros 2016-os brüsszeli látogatását „premiernek” nevezik: Soros fia ekkor ismerkedett meg az alapítványi munkatársakkal személyesen is, és egyeztetett a jövőbeli tervekről.

A spekuláns szervezetei elképesztő módon szivárgtak be az uniós intézményekbe Fotó: Europress/AFP

Soros szervezete egészen elképesztő módon szivárgott be az Európai Parlamentbe. Noha az Open Society Foundations tagjai már 2008-tól jelen voltak Brüsszelben, igazán csak a 2014-es választásokra fókuszálva aktivizálták magukat, majd pedig a migrációs hullám kezdetekor kapcsoltak turbófokozatra, és lett hivatalos akkreditációval rendelkező tucatnyi lobbistájuk, akik naponta jártak be a parlamentbe és fejtették ki tevékenységüket.

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A woke imperializmus meleg fogadtatása
  Ha az embereknek meg lehet tiltani, hogy valakit a számukra ismerős néven említsenek, az arra utal, hogy a woke ideológia terjesztői már nem is palástolják autoriter hajlamaikat. Az ilyen gyakorlat a legrosszabb középkori igazságszolgáltatási szokásokra emlékeztet – írja Frank Füredi.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
MTI Hírfelhasználó