CEU-n végzett genderhívő az előállított külföldi
A rendőrség visszautasítja a jogvédők alaptalan vádjait, mert arányosan és törvényesen jártak el.
2018. december 15. 10:35

A katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió élénk érdeklődést tanúsított pénteken a belga–kanadai Adrien Beauduin iránt, egy sor magyar hatóságot, közte az ügyében büntetőeljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF) megkeresve. Lapunk úgy tudja, hogy az arab tévéseket nagyon érdekelte a szerdán éjszaka a magyar rendőrök elleni fizikai támadás alapos gyanújával Budapesten őrizetbe vett 32 éves férfi sorsa.

Pénteken az újabb Kossuth téri demonstráción tudósítónk füle hallatára a CEU melletti szolidaritást jelző, kék kitűzőt viselő fiatalok arról beszélgettek, hogy a CEU genderszakán doktori tanulmányokat folytató Adrien Beauduin az egyik vezetője a tüntetéseket szervező Szabad Egyetem nevű Facebook-csoportnak. A mozgalom szervezőinek egyértelmű célja, hogy a Kossuth téren egyesítse a munka törvénykönyvének módosítása miatt utcára vonult embereket a Soros-egyetem miatt odakint sátorozó fiatalokkal, akik egyébként január 1-ig jelentették be a demonstrációjukat.

Ennek a demonstrációnak a szervezője naponta egyeztet a rendőrséggel, ám sem szerdán, sem csütörtökön nem jelezte a hatóságnak, hogy bővülne a demonstrálók köre. Ismert, mind a szerdai, mind a csütörtöki, a rendőrök elleni támadásokba torkoló demonstráció résztvevői megszegték a gyülekezési törvényt, mivel nem jelentették be az eseményt.

A Soros-egyetem egyik volt diákja (jobbra) az egyik hangadó Fotó: Facebook

Az újságíróként is dolgozó, politikai szerepet vállaló, így közszereplő belga–kanadai férfi egyébként az egyike annak a két külföldinek, akiket a rendőrök elleni erőszak alapos gyanújával vettek őrizetbe. Ügyvédje szerint Beauduin tagadja, hogy megütötte vagy bottal támadt volna rendőrökre. A KNYF hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja, amiért bizonyítottság esetén 2–8 év szabadságvesztés kiszabását rendeli a törvény. A másik külföldi egy 19 éves német lány, akit szintén hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak a KNYF-en. Ő is a rendőrökre támadt a gyanúsítás szerint.

Rajtuk kívül még 33 főt állítottak elő szerdán. Az őrizetbe vettek közül 10 fő büntetett előéletű: lopás, jármű önkényes elvétele, csoportos garázdaság, garázdaság, rongálás, ittas járművezetés és kábítószer-birtoklás miatt korábban elítélték őket.

A csütörtöki zavargás következtében újabb 4 főt fogtak el hivatalos személy elleni erőszak miatt. Emellett 13 főt előállítottak igazolás megtagadása, szabálysértés továbbfolytatása, intézetből szökés miatt, illetve 10 főt bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő garázdaság, rendőrautó-rongálás, szánkólopás miatt.

A nemzet karácsonyfáját övező, jótékony célra, szegény sorsú gyerekeknek szánt szánkók közül eddig húszat loptak el, egyet pedig felgyújtottak. A lopással gyanúsítottak szerint jó öletnek látszott, hogy ajándéknak elvigyék a szánkókat. A rendőrség a csütörtöki események kapcsán 201 főt közlekedési szabálysértésért, 1 főt pirotechnikai eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt jelentett fel, 284 főt pedig igazoltattak.

Csütörtökön a Készenléti Rendőrség (KR) 5 rendőre könnyű sérülést szenvedett (szerdán 9-en sérültek meg), a BRFK 5, a TEK és a KR 1-1 járműjét megrongálták. A belügyi vezetés megállapította: a rendőrség mindkét napon a fokozatosság, a szükségszerűség és az arányosság elvét betartva biztosította a be nem jelentett rendezvényeket. Ugyanakkor visszautasítják a jogvédők által hangoztatott törvénytelen rendőri fellépés vádját.

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az unió hamis üzenettel csalogatja a migránsokat
  Iparággá vált a migránsokat Európába juttató bűnözés. Az alvilágnak ezt a részét a brüsszeli bürokrácia is segíti, mert olyan üzeneteket küld a kibocsátó térségekbe, hogy támogatja a szervezett migrációt – derül ki Horváth József szavaiból.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
MTI Hírfelhasználó