A Soros-párti aktivista szerint haszonszerzésből tüntetnek
A Momentum Mozgalom tagja masszív szélsőbaloldali nézeteket hirdet
A CEU többmilliós tandíja mérsékelhető, ha az ember aktivista, például antifasiszta szervezet tagja, mert akkor ösztöndíjat kap – minderről a Momentum tagja, Krómer Patrik beszélt egy videóban. Az aktivista meglepő őszinteséggel mondta el azt is, hogy mi a véleménye a Demokratikus Koalícióval való együttműködésről.
2018. december 5. 11:19

Érdekes videóbejegyzés látott napvilágot a közösségi médiában. Ebben a kormányellenes tüntetések ismert arca, Krómer Patrik meglepő őszinteséggel beszél arról, hogy a tüntetések mögött álló szervezetek valójában miért is vettek részt a demonstrációk szervezésé­ben, és például miért álltak ki a CEU mellett. Mint mondta: kampánypénzből, „pancser módon” építettek szekeret például a DK-aktivisták, de mesélt arról is, hogy Rékasi Zsigmonddal a Renegátlástalanok a CEU-tüntetésen aktivizálták először magukat.

Az úgynevezett „civil spontán tüntetéseket” viszont felsőbb szintekről nem engedték, tehát ezek sem önkéntes módon szerveződtek. Szavai szerint a „TASZ meg ezek” sokat segítettek nekik, hogy ne kapjanak szabálysértési büntetéseket, az aktivista szerint a sorosista jogvédőknek köszönhetően nem kellett sohasem ilyen büntetést fizetnie.

A videó­ban elhangzik: Patrik szélsőbaloldali nézeteket vall, a Momentum tagja, s ezt büszkén vállalja. Azt is elmesélte, hogy a XVI. kerületi momentumos jelöltnek a DK beállt segíteni, de ezt is elrontották. Mint mondta: ezeknél a „civil” szervezeteknél rendszeres a lehúzás, egymás átverése, sokan a saját pecsenyéjüket sütögetik.

Krómer Patrik azt állítja: sokan segítenek nekik, hogy ne kapjanak büntetéseket Fotó: Havran Zoltán

Szavai szerint rengetegen politikai haszonszerzés miatt álltak a CEU mellé, ő maga azonban sosem fogadott el pénzt azért, mert részt vett a demonstráción. Viszont a CEU többmilliós tandíja mérsékel­hető, ha az ember aktivista, például antifasiszta szervezet tagja, mert akkor ösztöndíjat kap. A Facebook jobboldali cenzúráját a momentumos azzal magyarázta, hogy „ez egy üzleti politika”.

Talán nem véletlen, hogy a Fidesz a Momentumról úgy nyilatkozik: ők „Soros-fiúk”, akik a bevándorláspárti brüsszeli politikusok megrendelését teljesítik, mivel Soros pénzeli őket, embereiket pedig Brüsszelben alkalmazzák, a Fidesz szerint ezért cserébe magukra vállalták a megszállottan bevándorláspárti Guy Verhofstadt és a brüsszeli liberálisok kampányát.

Azt viszont, hogy milyen bevételeik vannak, még mindig nem tudni pontosan. Mint ismert, a Momentum nem biztosította az Állami Számvevőszék számára, hogy lefolytassa a kötelező vizsgálatot, sőt a nyilvántartásban rögzített székhelyükön nem voltak elérhetők, ezért a szervezet kezdeményezte a kincstár függessze fel a költségvetési támogatásukat.

A teljes videót ITT láthatják.

magyaridok.hu
MTI Hírfelhasználó