Semjén: komoly tétje van a jövő évi EP-választásnak
Európa és Magyarország jövője szempontjából komoly tétje van a jövő évi európai parlamenti (EP-) választásnak – hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a kisebbik kormánypárt szombati választmányi ülésén, Budapesten.
2018. december 2. 00:10

A rendezvényen felszólaló politikusok úgy vélekedtek, hogy Magyarország és Európa keresztény gyökereinek, a nemzetállamok sajátos karakterjegyeinek megőrzése jelenleg egyedül a kereszténydemokrata politika alapjain lehetséges.

Semjén Zsolt pártelnök beszédében – az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint – kiemelte, hogy a Magyarországot kormányzó pártszövetség stabil világnézeti alapjait, a történelmi kereszténydemokrata eszmeiséghez való kötődését a KDNP hivatott biztosítani.

A kisebbik kormánypárt politikusai és szakemberei fontos területeken vesznek részt a gyermekes családok megerősítését, az ország biztonságát kiemelten kezelő kormányzati munkában. „Ezzel hozzájárulnak korunk legfontosabb kihívásaira adott, Európa többi országa számára is példamutató megoldások kidolgozásához” – mondta a pártelnök.

A 2019-es év feladatairól szólva a májusi EP-választás mellett az őszi önkormányzati választásokkal összefüggésben a megyei közgyűlésekben, nagyvárosokban és kisebb településeken egyaránt szép számmal tevékenykedő KDNP-s politikusok lehetőségeiről is beszélt.

Latorcai János választmányi elnök rámutatott: a keresztény világnézeti alapú politizálás sikerének egyik legfőbb záloga a személyes hitelesség. Képesnek kell lenni mindenkit megszólítani, akinek fontos a keresztény kulturális értékek megtartása és az európai nemzetek jövője – tette hozzá.

Harrach Péter frakcióvezető – a közlés szerint – bemutatta a választások után alakult parlamenti képviselőcsoport elvégzett munkáját, kitérve a felszólalásokban érintett főbb témákra. A kereszténydemokrata társadalmi kapcsolatok erősítése érdekében tett lépések mellett kiemelte a közösségi média egyre aktívabb használatát is.

A választmányi ülésen, amelyen csaknem háromszázan vettek részt, Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke felhívta a figyelmet a fiatalabb nemzedék közéletbe való bevonásának fontosságára. A KDNP országgyűlési képviselője hangsúlyozta a családokkal foglalkozó nemzeti konzultáción való részvétel jelentőségét.

MTI
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó