"Nem a migrációval kell megoldani a népességcsökkenést"
Az európai népességcsökkenést családpolitikával, nem a migrációval kell megoldani – nyilatkozott Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Veritá című olasz napilapban hétfőn megjelent interjúban.
2018. november 26. 16:36

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy jelenleg Európa népességnövekedése kizárólag a migrációtól függ. A magyar kormány családpolitikai receptjét állította ezzel szembe, amely szerint a demográfiai válságot kizárólag belső erőforrásokkal is meg lehet állítani. Hangoztatta, hogy a családpolitikától függ Európa túlélése és nemzetei kulturális integritásának fennmaradása.

A 2016-ban alapított, 50 ezres példányszámú katolikus napilap ismertette a magyar kormány családpolitikai intézkedéseit, hangsúlyozva, hogy Novák Katalin is részt vesz a Családok Világkongresszusán, amelyet márciusban az olaszországi Verona városában tartanak.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a magyar kormányt demokráciaellenesnek tartó bírálatokról, Novák Katalin a Veritának kijelentette, hogy értelmetlen vádakról van szó, amelyeket a nyugati média, egyes nem kormányzati szervezetek és európai politikusok terjesztenek, mivel „nem képesek tiszteletben tartani a magyar nép döntését”, amellyel az Orbán-kormány mellett tette le a voksát.

MTI
MTI Hírfelhasználó