A XVIII. Lakiteleki Filmszemle eredménye
A Balázs Béla Stúdió emlékezetére és Sára Sándor tiszteletére meghirdetett XVIII. Lakiteleki Filmszemlének a Lakitelek Népfőiskola adott otthont.
2018. november 19. 15:10

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, idén a Dunaversitas Egyesület mellett, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft.-vel közösen hirdette meg a Filmszemlét, melynek az eredményét alább közöljük: 

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által felajánlott 1 millió forintos fődíjat, a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 25.000 Ft-os különdíját, a Nemzeti Fórum Népdal- és Nótaköre 25.000 Ft-os különdíját, a „Ballada egy szolgafiú emlékére” c. alkotás kapta. Rendező: Moharos Attila, Budapest.

Kövér László az Országgyűlés elnökének 600.000 Ft-os díját, a lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub és a tiszaalpári Nyugdíjas Baráti Kör 25.000Ft-os különdíját a „Ketten jösztök, hárman mentek” c. alkotás kapta. Rendező: László Gábor, Budapest.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 500.000 Ft-os díját, az Agrárminisztérium különdíját, a Kairosz Kiadó könyvcsomagját és a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 25.000 Ft-os különdíját a „Székely lóra, székely” c. alkotás kapta. Rendező: Daczó Dénes, Szépvíz (Románia).

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 250.000 Ft-os különdíját az „Emlékmű helyett - Vaszi Jánoska emlékére” c. alkotás kapta. Rendező: Vörös T. Balázs, Sepsiszentgyörgy (Románia).

A MediMédia Kft. 250.000 Ft-os különdíját, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum 200.000 Ft-os különdíját, a Magyar Hírlap nagyinterjúját és féléves előfizetését, valamint a Kairosz Kiadó könyvcsomagját „Az aranymonostor ereklyéje” c. alkotás kapta. Rendező: Balogh András, Pécs.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. 250.000 Ft-os különdíját és a Kairosz Kiadó könyvcsomagját a „Barakkváros foglyai” c. alkotás kapta. Rendező: Boros Ferenc, Horváth Zoltán, Szombathely.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 125.000 Ft-os különdíját és a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola 25.000 Ft-os különdíját „A tűzpiros kígyócska” c. alkotás kapta. Rendező: Balajthy László, Kecskemét.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 125.000 Ft-os különdíját a „Vázlat Prófétákról” c. alkotás kapta. Rendező: Szalay Péter, Pilisvörösvár.

A Gondola.hu Juhász Lászlóról elnevezett 100.000 Ft-os különdíját, a tiszaalpári Nyugdíjas Baráti Kör és a lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub 25.000 Ft-os különdíját az „Isten és a közösség szolgálatában” c. alkotás kapta. Rendező: Gyarmat Angéla, Szabadka (Szerbia).

A Magyar Idők című napilap 100.000 Ft-os különdíját az „Egy nap Csókay Andrással” c. alkotás kapta. Szerkesztő: Turda Adrienn, Budapest.

A Karc FM 100.000 Ft-os különdíját, valamint a Kairosz Kiadó könyvcsomagját az „Épül Füzér vára” c. alkotás kapta. Rendező: Tudja Zsolt, Nyíregyháza.

A Petőfi Népe 50.000 Ft értékű különdíját és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. ajándékcsomagját a „TEKTAPASZ” c. alkotás kapta. Rendező: Kancsó Péter, Budapest.

Az ECHO TV különdíját, az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. könyvcsomagját, valamint a Kairosz Kiadó könyvcsomagját a „Marosvécsi Kemények” c. alkotás kapta. Rendező: Margittai Gábor, Csabdi.

A MediMédia Kft. által felajánlott technika használati lehetőséget a Bolyai Filmműhely kapta.

A Herendi Porcelán Manufaktúra Zrt. különdíját a „Szőr Manó krónikái - A kerlési csata” c. alkotás kapta. Rendező: Barabás Árpád, Fazakas Szabolcs, Székelyudvarhely (Románia).

A Honvédelmi Minisztérium különdíját a „Gulág sápadt tébolyán” c. alkotás kapta. Rendező: Radó Gyula, Szeged.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különdíját az „Isten és a közösség szolgálatában” c. alkotás szereplője Utcai Róbert atya (Csantavér) kapta.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. ajándékcsomagját a „Szeged” c. alkotás kapta. Rendező: Glaser Kati, Kecskemét.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. ajándékcsomagját a „StoneEQ” c. alkotás kapta. Szakmai vezető: Kun-Sebők Kata, Szűcs Zoltán, Kecskemét.

A kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 25.000 Ft-os különdíját, valamint a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 25.000 Ft-os különdíját „A csendben lelt öröm” c. alkotás kapta.  Rendező: Miskolci Renátó, Palics (Szerbia).

A nap filmje a „Ballada egy szolgafiú emlékére” c. alkotás lett, amely a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által javasolt 25.000 Ft-os különdíjat kapta.

A díjakat Dr. Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező, a zsűri elnöke és Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője és a zsűri tagjai adták át.

Lezsák Sándor bejelentette, hogy a XIX. Lakiteleki Filmszemle és a negyedévente sorra kerülő Sára Sándor Filmes Kollégium felhívását a jövő esztendő elején teszik közzé.

gondola
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó