Ismét megmozdult az erdélyi magyarság
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hálaadó ünnepségen vett részt Zágonban a református templom felújításáért, amit a magyar kormány is támogatott. Beszédben a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát hangsúlyozta.
2018. november 12. 14:07

Helybéliek és meghívottak népes csapata adott hálát Zágonban Istennek, a magyar közösség egyházi és világi elöljáróinak, valamint a nemzet egészéért felelősséget vállaló magyar kormánynak a református templom felújításához való hozzájárulásáért.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a hálaadó ünnepségen Zágonban a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát hangsúlyozta. Fotó: Erdélyi Református Egyházkerület, Kiss Gábor.

Erdély református püspöke, ft. Kató Béla igehirdetésében az őszinte és számítástól mentes, lelki megnyugvást eredményező áldozathozatal szükségességére hívta fel az istentiszteleten jelen lévők figyelmét. Dr. Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát helyezte ez alkalomból elhangzott beszédének központjába.

Dezső Tibor András zágoni lelkipásztor (b), Semjén Zsolt  nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) Fotó: Erdélyi Református Egyházkerület, Kiss Gábor.

A gyimesközéploki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum megalapítója, létrehozója és szellemi atyja, Berszán Lajos kanonok Zágon szülötteként hívta fel az összmagyarság figyelmét a közös, felekezeti és párt hovatartozástól mentes erdélyi magyar fellépés szükségességére.

Fotó: Kátai Edit/MTI

A felemelő és lélekerősítő eseményt székely ruhába öltözött lányok és fiúk, nemzeti érzéstől átitatott rövid előadása zárta. Ezt követően Semjén Zsolt – Tamás Sándor megyetanácselnök, Fehér László Ödön jelenlegi és Olosz Gergely korábbi szenátor társaságában – a tavaly önerőből belsőleg felújított zágoni katolikus templomba is betért egy imát elmondani.

Fotó: Erdélyi Református Egyházkerület, Kiss Gábor.

Forrás: Bedő Zoltán
Nyitókép: Kátai Edit/MTI

hirmondo.ro
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó