Ismét megmozdult az erdélyi magyarság
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hálaadó ünnepségen vett részt Zágonban a református templom felújításáért, amit a magyar kormány is támogatott. Beszédben a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát hangsúlyozta.
2018. november 12. 14:07

Helybéliek és meghívottak népes csapata adott hálát Zágonban Istennek, a magyar közösség egyházi és világi elöljáróinak, valamint a nemzet egészéért felelősséget vállaló magyar kormánynak a református templom felújításához való hozzájárulásáért.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a hálaadó ünnepségen Zágonban a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát hangsúlyozta. Fotó: Erdélyi Református Egyházkerület, Kiss Gábor.

Erdély református püspöke, ft. Kató Béla igehirdetésében az őszinte és számítástól mentes, lelki megnyugvást eredményező áldozathozatal szükségességére hívta fel az istentiszteleten jelen lévők figyelmét. Dr. Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese a nemzet érdekében történő közös cselekvés fontosságát helyezte ez alkalomból elhangzott beszédének központjába.

Dezső Tibor András zágoni lelkipásztor (b), Semjén Zsolt  nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) Fotó: Erdélyi Református Egyházkerület, Kiss Gábor.

A gyimesközéploki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum megalapítója, létrehozója és szellemi atyja, Berszán Lajos kanonok Zágon szülötteként hívta fel az összmagyarság figyelmét a közös, felekezeti és párt hovatartozástól mentes erdélyi magyar fellépés szükségességére.

Fotó: Kátai Edit/MTI

A felemelő és lélekerősítő eseményt székely ruhába öltözött lányok és fiúk, nemzeti érzéstől átitatott rövid előadása zárta. Ezt követően Semjén Zsolt – Tamás Sándor megyetanácselnök, Fehér László Ödön jelenlegi és Olosz Gergely korábbi szenátor társaságában – a tavaly önerőből belsőleg felújított zágoni katolikus templomba is betért egy imát elmondani.

Fotó: Erdélyi Református Egyházkerület, Kiss Gábor.

Forrás: Bedő Zoltán
Nyitókép: Kátai Edit/MTI

hirmondo.ro
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gyurcsány Ferenc és a sötét triád
  A tagadás egy védelmi mechanizmus, amelyet a DK elnökének esetében rendre megfigyelhetünk.
 • Soros György és a Facebook emberei kopogtatnak a leggyakraban az Európai Bizottságnál
  Nagyon erős amerikai dominancia látható, hiszen a Facebook, a Google és a Microsoft járt leggyakrabban az Európai Bizottság tagjainál. Feltűnik azonban az Amnesty International, illetve Soros György brüsszeli szervezete, az Open Society European Institute is a törzslátogatók között.
 • Szigorúan ellenőrzött slágerrock 1.
  Nem mondható, hogy a könnyűzene mindig forrongó és érdekességeket szolgáltató világát ne figyelte volna árgus szemekkel a Kádár-rendszer, amire jó példa, hogy Lendvai Ildikó a KISZ KB Kulturális Osztályának helyettes vezetőjeként 1980-ban több tucat oldalon keresztül tájékoztatta Pozsgay Imre kulturális minisztert – aki a rendszerváltozás során kulcsfontosságú szerepet vitt az állampárt részéről annak lebontásában – az ifjúság szórakozásának néhány időszerű kérdéséről.
MTI Hírfelhasználó