Videókampányt indított a kormány
Az interneten közzétett angol nyelvű videókkal reagál a kormány a Magyarországot ért támadásokra – írta Kovács Zoltán kormányszóvivő a közösségi média oldalain. Hollik István, a Fidesz–KDNP-frakciószövetség szóvivője arra figyelmeztetett: a brüsszeli vezetés a heti uniós csúcson a közös szabályok megváltoztatásával próbálja majd keresztülvinni a bevándorláspárti elképzeléseiket.
2018. október 15. 10:07

– Az európai közvélemény előtt is egyértelművé szeretnénk tenni, hogy nem akarunk bevándorlóország lenni, ezért a kormány angol nyelvű internetes tájékoztató videókkal is reagál a Magyarországot ért támadásokra, köztük a Sargentini-jelentés elfogadására – közölte a kormányszóvivő a közösségi média oldalain szombaton megjelent bejegyzésében.

A Kovács Zoltán Facebook- és Twitter-oldalán megjelent első ilyen videó elején Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának vezetője tűnik fel, aki azt hangoztatja, hogy „szükségünk van a migrációra”. A felvétel készítői arra is emlékeztetnek: 2015 óta 1,8 millió migráns érkezett az Európai Unióba, és további milliók szeretnének még ide eljutni.

– A válság kezdete óta Európa-szerte több százan vesztették életüket kegyetlen támadásokban, és terjedőben vannak az erőszakos bűncselekmények. Guy Verhofstadt pedig további migrációt akar – sorolta a narrátor. Ismeretes: az EP szeptemberben szavazta meg a jogállamiság magyarországi helyzetéről összeállított jelentést. Ennek nyomán megindulhat hazánk ellen az uniós szerződés 7. cikke szerinti többlépcsős eljárás, amely akár az érintett állam szavazati jogának felfüggesztésével is járhat. A magyar kormány vitatja, hogy az EP a szükséges kétharmados többséggel fogadta el a dokumentumot, és az Európai Unió Bíróságához készül fordulni az ügyben.

– Brüsszel bevándorláspárti vezetése és a Soros-hálózat még magasabb fokozatba kapcsolt, hogy ráerőltessék akaratukat a tagállamokra – fogalmazott Hollik István a hét végi budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti frakciószövetség szóvivője arra hívta fel a figyelmet: ahogy közeledik az EP-választás, minden napra jut egy bevándorláspárti brüsszeli javaslat.

– Minden ilyen felvetésnek az a célja, hogy még több migránst hozzanak be Euró­pába. Ezt lehet látni minden uniós döntéshozói szinten, az EP-ben a LIBE-bizottságban, és ez tapasztalható a Jean-Claude Juncker által vezetett Európai Bizottságban és az uniós miniszteri találkozókon is – fejtette ki a KDNP-s politikus. Szavai szerint a jövő heti uniós csúcson a bevándorláspártiak célja az, hogy megpróbálják keresztülvinni azokat az előterjesztéseket, amelyekkel legalizálhatják a gazdasági bevándorlást, gyengíthetik a tagállamok védelmi képességét, s elvehetik a tagállamoktól a határőrizet jogát.

– Brüsszel migrációpárti vezetése több módon is próbálja elmozdítani az uniós szabályokat és gyakorlatot. A határvédelem mellett a menedékkérelmek elbírálásának jogát is el akarják venni a tagállamoktól, továbbá be akarják vezetni a humanitárius vízumot és legális migrációs útvonalakat akarnak megnyitni. Ezzel párhuzamosan továbbra is erőltetik az áttelepítési programok végrehajtását – sorolta Hollik István. Mint mondta, a fenti intézkedések révén Brüsszel még több migráns beengedését könnyítené meg vagy kezdeményezné, a gazdasági bevándorlók pedig automatikusan, határellenőrzés nélkül beutazhatnának az unió területére, ezt pedig a családegyesítések követnék.

MTI
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Megpróbálnak elaltatni bennünket
  Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében - nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
 • Stabil a kormánypártok támogatottsága
  A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban – derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.
 • Róma és Varsó között húzódik Európa új tengelye
  Manapság már szinte nincs olyan állam Európában, ahol ne lenne téma az illegális bevándorlás. A közelgő EP-választások miatt egyre több politikus keresi szövetségeseit, Róma és Varsó között egyre szorosabb a viszony.
MTI Hírfelhasználó