Az EU többet foglalkozik Magyarországgal, mint a saját problémáival
Az EU úgy gondolja, hogy joga van felülírni a magyar emberek döntését, és támadni az általuk választott kormányt.
2018. szeptember 28. 13:43
George Friedman a Heteknek adott interjújában beszélt arról, hogy miért hasztalan a Sargentini-jelentés, az EU az összeomlás jeleit mutatja, Magyarország pedig kivételes történelmi pillanatban van.
 
A neves amerikai elemző szerint a Sargentini-jelentés elfogadása az Európai Unió részéről hatalmas felelőtlenségre vall, mert miközben Nagy-Britanniát próbálják meg magukhoz minél közelebb tartani és a jobboldali pártok népszerűségének gátat szabni, közben teljesen hasztalan támadást intéznek Magyarország ellen.
 
Friedman szerint úgy támadták például Magyarország igazságszolgáltatási rendszerét, hogy közben Németországban és Franciaországban a bírák kinevezése egy egész életre szól. A geopolitikai stratéga szerint Magyarország egy színtiszta liberális demokrácia, hiszen senki sem avatkozik bele a választások menetébe.
 
„Az EU úgy gondolja, hogy joga van felülírni a magyar emberek döntését, és támadni az általuk választott kormányt. Én a magyar emberek helyében képviselném az érdekeimet, és számon kérném ezt az EU-n” – fogalmazott.
 
A stratéga szerint az unió problémája az, hogy miközben csődöt mondott azzal, hogy Nagy-Britanniát nem sikerült a szövetségen belül tartani, Magyarország politikai elhelyezkedése miatt aggódik, s közben olyan rendszerszintű hibákat sem orvosol, mint a déli tagállamok gazdasági helyzete és az egekben levő munkanélküliség.
 
Hozzátette, mindezek egy összeomlófélben lévő intézmény tünetei.

Friedman úgy véli, Magyarország egy történelmi lehetőség előtt áll, amelynek lényege, hogy felismerje Kelet-Európának a szerencsés gazdasági és geopolitikai helyzetét. „Amíg ragaszkodnak ahhoz, hogy Közép-Európának hívják magukat, akkor fals módon a német problémákkal asszociáltatják magukat. Önök nem Németország, Magyarország nem Németországhoz tartozik” – vélekedett.

A teljes interjú a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvasható.

magyaridok.hu
  • Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat
    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.
  • A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
    A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.
  • Felívelő korszak elején az ország
    Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben. Demokratának lenni azonban annyit jelent, hogy nem félünk, ezért kiállunk az igazunkért – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, akit az igazságügyi miniszteri feladatairól és a közelgő önkormányzati választásról is kérdeztünk.
MTI Hírfelhasználó