Új szintre lépett a magyar közösség elleni támadás
Valójában most a magyarságot állítják be ellenségnek, ellenségkép formálás van Ukrajnában.
2018. szeptember 26. 12:39

Egy titkosszolgálati akciót hajtottak végre a magyar főkonzulátuson, tehát magyar területen titkosszolgálati akció keretében vettek föl eseményeket, ez példátlan, a diplomácia minden írott és íratlan szabályával ellentétes és elfogadhatatlan – jelentette ki Menczer Tamás az ECHO TV Napi aktuális című műsorában az Ukrajnában zajló eseményekkel kapcsolatosan. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta, amit a magyar külképviselet elvégez az egyfelől a magyar, másfelől a nemzetközi törvényeknek is megfelel.

Múlt hét szerdán egy felvétel szivárgott ki a beregszászi magyar konzulátusról amin kárpátaljai magyarok magyar állampolgársági eskütétele látható. A magyar kormány álláspontja szerint az eskütétel mindenben megfelelt a magyar törvényeknek, az ukrán külügyminiszter azonban a magyar konzul kiutasítását helyezte kilátásba. Válaszul Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azonnali és arányos fellépésről beszélt, amennyiben ez megtörténik.

Szijjártó Péter a szerdai nap folyamán tárgyal majd Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel New Yorkban. Egészen biztosan egy kemény megbeszélés lesz. Az előzményeket ismerjük, hosszú ideje vegzálják a magyar kisebbség tagjait és elveszik a már meglévő jogaikat.

Érdemes talán sorra venni, ami eddig történt: ott volt az oktatási törvény, amellyel elveszik az anyanyelven tanulás jogát a kárpátaljai magyar szervezet irodáját kétszer is megtámadták, másodszorra sajnos sikerrel magyar diplomatákat folyamatosan vegzálnak legutóbb pedig egészen új szintre lépett a magyar közösség elleni támadás. Egy titkosszolgálati akciót hajtottak végre a magyar főkonzulátuson, tehát magyar területen titkosszolgálati akció keretében vettek föl eseményeket, ez példátlan, a diplomácia minden írott és íratlan szabályával ellentétes és elfogadhatatlan.

Menczer Tamás elmondta természetesen ők is folytattak vizsgálatokat az ügyben.

Amit a magyar külképviselet elvégez az egyfelől a magyar, másfelől a nemzetközi törvényeknek is megfelel.

Valójában most a magyarságot állítják be ellenségnek, ellenségkép formálás van Ukrajnában. Én mindenképpen azt mondanám az ukránoknak: a kárpátaljai magyarok nem ellenségek. Elutasítjuk és elítéljük azt, ami történt – tette hozzá.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

echotv.hu
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó