Gyurcsány meg az új korszak
2018. szeptember 12. 00:35

A DK elnöke is reagált az Európai Parlament keddi vitájára.

Arrogánsan és kioktatóan beszélt Orbán Viktor, de ez nem hatotta meg az Európai Parlamentet- vélekedett Gyurcsány Ferenc a ma délutáni vitáról.

A DK elnöke szerint nagyon világos, hogy nem Magyarországról, hanem az Orbán-kormányról mondtak véleményt az európai képviselők és ugyanazt mondták, amit „mi is, nagyon sokan érzünk”.

Gyurcsány szerint az Orbán-kormány „elvette az életünk egy jelentős részét”. Hozzátette: azokhoz szóltak az EP-ben, akik „minden indok nélkül elvesztették a munkahelyüket, akiknek elvették a sztrájkjogát, a trafikját, a földjét, akik úgy érezhették, csak azok kaphattak megbízást az elmúlt években, akik közel álltak Orbán világához”.

A DK elnöke szerint a vitában szóltak azokhoz a fiatalokhoz, akik szabadon akarnak tanulni és beszélni, szabadon akarnak tájékozódni, akik normálisan akarnak élni egy európai életet.

„Azt tette az Európai Parlament, amit régóta vártak tőle sokan”- jegyezte meg a volt kormányfő, aki szerint ma a magyar emberek védelmében a kormánnyal szemben emelte fel a szavát az EP, egy nappal a végső figyelmeztetés előtt.

Gyurcsány úgy látja, a következő lépés „a mi lépésünk kell, hogy legyen”, mert „vereséget mérni Orbánra nem az EP, vagy a Tanács fog”. Hozzátette: azt reméli, „ebben a pokoli nehéz küzdelemben egy új korszak nyílhat meg holnap”.

Gyurcsány szerint új korszak kezdődhet holnap

atv.hu
Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • A nemzet védelme a történelem értelme
  Számunkra nem célja van a történelemnek, hanem értelme: az, hogy fennmaradjon az a nemzet, amelynek része vagyunk, és az a kultúra, amely otthonunkká teszi a szülőföldünket.
 • Róna Péter és a magyar valóság
  Ráadásul érzek Róna szavaiban egy jó adag liberális intoleranciát is: ha nem úgy gondolkodtok, mint mi, nyugatiak és nyugatimádók, akkor csak és kizárólag keletiek és barbárok lehettek.
 • Bayer: A hetedik koporsó
  A mi tisztünk bebizonyítani, hogy hiába ácsolják újra és újra a koporsóinkat, soha, senkinek nem fog sikerülni.
MTI Hírfelhasználó