Uniós boszorkányüldözés taktikus megbélyegzéssel
Varga Judit szerint a Sargentini-jelentés alapja liberális fundamentalizmus.
2018. szeptember 6. 16:41

Az unió boszorkányüldözést folytat Magyarország ellen, miközben Judith Sargentininek hazánk jogállamiságáról szóló jelentése figyelmen kívül hagyja a magyar választókat és a demokratikus alapelveket – közölte véleménycikkében az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár. Eközben már fényképes bizonyíték is van arra, hogy Sargentini Soros György magyarországi aktivistáival tartott előadást a dokumentumról szóló brüsszeli szavazás előtt.

A Sargentini-jelentés félrevezető, és hemzseg a ténybeli tévedésektől – fogalmazott a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Politico brüsszeli kiadásának internetes oldalán közölt véleménycikkében. Varga Judit Az EU magyar boszorkányüldözése című írásában hangsúlyozta: a Judith Sargentini holland zöldpárti politikus által készített jelentés alapja liberális fundamentalizmus és taktikus megbélyegzés. A Sargentini-jelentés kapcsán azért lángolt fel újra a vita, mert jövő kedden tárgyalnak majd róla Orbán Viktor miniszterelnök részvételével az Európai Parlament plenáris ülésén, másnap pedig szavaznak is a dokumentumról Strasbourgban.

Mint ismert, Judith Sargentini magyar jogállamiságról szóló jelentését júniusban fogadta el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE), 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal. A dokumentum – amely szerint hazánkban szűkülnek a szabadságjogok – felveti annak lehetőségét, hogy Magyarországtól megvonják a szavazati jogokat.

Varga Judit szerint Sargentini figyelmen kívül hagyja a magyar választókat, és eltorzít olyan értékeket is, mint a kereszténydemokráciát vagy Európa alapító atyjainak politikai gyökereit.

– Mi a demokráciát képviseljük, a jogállamot, a lelkiismereti szabadságot: valódi demokráciát, nem az illúziók demokráciáját – fogalmaz a cikkében. Szerinte az eltorzított információktól hemzsegő médiaközegben Sargentini legalább kísérletet tehetett volna, hogy kilép a saját ideológiai „visszhangszobájából”. Ehelyett azonban – mutat rá – zárt ajtók mögött és korlátozott időtartamban tárgyalt a kormány képviselőivel, nem közölte a vádakat a magyar hatóságokkal, és „mindig ugyanarra a néhány külföldi civil szervezetre hivatkozik, figyelmen kívül hagyja a több mint 60 ezer Magyarországon működő szervezetet”.

A holland zöldpárti képviselő nem lépett ki a saját ideológiai „visszhangszobájából” Fotó: Európai Parlament

Varga Judit kiemelte: a magyar kormány a saját választói akaratát képviseli, szemben a demokratikus alapelveket semmibe vevő jelentéssel. Az unió az államtitkár szerint most választás előtt áll: vagy hagyja, hogy a jelentés aláássa az intézményeit, vagy egy olyan – a nemzetállamokon alapuló – Európát épít, amelyik elfogadja a sokszínűséget.

Eközben Hölvényi György, a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselője a PestiSrácok.hu-nak kijelentette: a Magyarországot támadó Judith Sargentini egy politikai nulla, hazánkról szóló jelentése egy vacak, sillabusz propagandaanyag. Az uniós politikus a portál Polbeat című adásában felháborítónak nevezte, hogy Judith Sargentini egy politikai szándék érdekében megteheti azt egy uniós országgal, Magyarországgal, hogy hazugságokkal sározza.

Hölvényi rámutatott, Sargentini csak Soros Györgyhöz köthető szervezetekkel konzultált Magyarországról, az Amnesty International, a Helsinki Bizottság, a Transparency International, az Open Society és a Társaság a Szabadságjogokért mellett a 444.hu-val és az RTL-csoporttal is egyeztetett.

A Sargentini és Soros aktivistái közti együttműködés fotókon is lelepleződött – adta hírül a PestiSrácok.hu. A képeket Jade Tenwick, az SB OverSeas nevű migránssegítő civil szervezet tagja tette ki a Twitter-falára, amelyeken ő maga Pardavi Mártával, a Helsinki Bizottság társelnökével és Sargentinivel tart közösen előadást.

Pardavi Márta a ballibek új sztárjával

Új sztárja van a magyarországi migránspárti balliberálisoknak. Ő a Soros-jelentéshez a nevét adó Judith Sargentini, aki mindenáron el akarja érni, hogy megbüntessék hazánkat. Ugyan ki mással is találkozna az éppen Brüsszelben járó Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, mint Sargentini asszonnyal, ami abból a Twitter-bejegyzésből derült ki, melyet egy bizonyos Jade Tenwick posztolt a világhálóra, aki szintén részt vett a megbeszélésen. Hogy ki ő? Egy migránsokat támogató NGO, az SB OverSeas aktivistája.

A feltöltött posztból kristálytisztán kiviláglik, hogy közös témájuk az a bizonyos jelentés, és hogy a magyarországi bevándorláspolitika számukra elfogadhatatlan.

Épp mostanában egy másik (EP-képviselő lévén nem meglepő módon) Brüsszelben tartózkodó magyar balliberális, Jávor Benedek is feltöltött egy fotót az Instagramra, amelyen büszkén hirdeti, Judith Sargentinivel való találkozását.

Képtalálat a következőre: „jávor benedek sargentini”

A külföldi és a hazai bevándorláspárti sorosista erők a jelek szerint nem nyugszanak. Judith Sargentini tehát most az egyik legnépszerűbb ember a hazai ballibeknél, akinek isszák szavait, akivel egy képen akarnak szerepelni. Az nem baj számukra, hogy meg akarja büntetni a saját hazájukat.

Soros György jól választott. Ha ezeken az embereken múlna, már özönlenének is a bevándorlók Magyarországra, és akkor az NGO-aktivisták, és Sargentini is meg lennének elégedve.

Ám idén áprilisban kiderült, hogy ez a szándék teljes mértékben szembemegy a magyar emberek nagy többségének akaratával.

Ez vajon miért nem számít egy hangyányit sem Pardaviéknak?

magyaridok.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Seregünk harckészségének a legjobbnak kell lennie - videó
  „Már velünk vannak" a Leopardok. Nemrég mutatták be a Lynx páncélozott harcjárművet, amely csúcstechnológiát képviselő, első alkalommal a magyar hadseregben rendszeresített és Magyarországon gyártott eszköz is lesz. A légvédelemhez pedig még idén megérkeznek azok a radarrendszerek, amelyek a híres izraeli Vaskupolának is részét képezik – mondta a miniszter.
 • A Székelyföld jellegzetes magyar régió
  Ugyanolyan globális kihívásoknak van kitéve a Székelyföld is, mint Európa bármelyik régiója, a székely embert is sokféle hatás éri, és ezzel együtt sokat változik. Ezeket a folyamatokat, változásokat próbálom íróként is „letapogatni”. Úgy vélem, a székely emberről alkotott sztereotípiák jórészt érvényüket vesztették – véli Zsidó Feremc.
 • Barcsay Jenő szellemiségének eleven értékei
  Barcsay Jenő, a mester életműve egyedülálló egyetemes értékeivel teszi gazdagabbá az erdélyi magyar képzőművészetet, s a teljes magyar képzőművészetet – fogalmaz Feledy Balázs.
MTI Hírfelhasználó