Ágikának két cicije van
2018. augusztus 13. 23:22

Nem az a kérdés, hogy genderszakra hányan jelentkeznek, hanem az, hogy van-e olyanra lehetőség Magyarországon, hogy párbeszédet lehessen folytatni a nők és férfiak közötti béregyenlőségről – ezt Kunhalmi Ágnes mondta az ATV Start című műsorában hétfő reggel.

Kunhalmi Ágnes elmondta: volt idő, amikor a nők nem járhattak iskolába, nem tanulhattak. A gendertudomány többek között azt vizsgálja, hogy miért fordulhat elő még mindig – mondta az MSZP választmányi elnöke Kárász Róbert műsorvezetőnek –, hogy ha ők ketten (mármint Kunhalmi és Kárász) ugyanolyan diplomát szereztek, ugyanannyi évet dolgoztak egy munkakörben, de csak azért, mert, idézzük, nekem két cicim van, és nő vagyok, ezért kevesebb a bérem”.

Kunhalmi szerint a Fidesz tudatosan összekeveri a kommunikációjában a nemeket és a társadalmi szerepeket. Ez Kunhalmi Ágnes szerint butaság. Ezzel együtt attól tart, hogy központilag akkreditált genderképzés nem lesz a magyar felsőoktatásban. A kormány negligálja például azt az említett problémát, hogy egy nő ugyanolyan diplomával kevesebbet keres, mint egy férfi.

Meghökkentette az ATV műsorvezetőjét az MSZP választmányi elnöke

atv.hu
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Varga Judit lesz az igazságügyi miniszter
  Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, miután a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – derült ki szerda délután.
 • Kocsis: a legalkalmatlanabb lett az ellenzék főpolgármester-jelöltje
  A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje - reagált a Fidesz budapesti elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerda este az előválasztásra. Kocsis Máté hozzátette: Gyurcsány Ferencnek mindegy volt ki nyer, mert "Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll".
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
MTI Hírfelhasználó