A Hír TV megmenekült
A Simicska-portfólióból egyetlen médium él tovább
Az ismert balliberális irányultságú szerkesztők, műsorvezetők elbocsátásán kívül tízen mondtak fel és tizenkét műsort szüntettek meg szerda óta a Hír TV-nél. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes arról is beszélt: Harry Potter-es fantasy, hogy a Hír TV és az Echo TV között ellenséges viszony alakult volna ki. A cél a televízió stabilizálása, az itt dolgozó majdnem háromszáz ember munkahelyének biztosítása.
2018. augusztus 4. 11:05

A Hír TV munkatársai az elmúlt három és fél évben nagyrészt kicserélődtek; akik látványosan nem a jobboldali médiához kötődtek, azoktól az első körben megváltunk – nyilatkozta a Magyar Időknek Szikszai Péter, felsorolva a neveket: Bodacz Balázs, György Zsombor, Kálmán Olga, Csintalan Sándor, Lampé Ágnes, Teszári Nóra, Hegedűs Szabolcs. A televízió vezérigazgató-helyettese azt is elmondta: a többi kollégát megkérdezték, hogy akarnak-e egy olyan Hír TV-ben dolgozni, ahol a 2015. február előtti irányultságot állítják vissza, és szerda óta tíz ember mondott fel, kulturáltan, súrlódásoktól mentesen.

– Van, aki 30 nap felmondási idővel fog távozni, van, aki azonnali hatállyal. Tizenkét műsort szüntettünk meg, emblematikus adásokat, a helyükre igyekszünk új embereket hozni, ilyen például Földi-Kovács Andrea, aki most az Echo TV-től tért vissza a csatornához – sorolta a változásokat. Hozzátette: szimbolikus jelentőségű, hogy Kálmán Olga távozásával párhuzamosan Földi-Kovács Andrea visszatért, mivel ő volt az első, aki a G-napot követően felmondott.

Arról, hogy az Index szerint a Hír TV és az Echo TV között ellenséges viszony alakult volna ki az elmúlt napokban, Szikszai azt mondta: „Harry Potter-es fantasy.” – A liberális sajtó szeretne egymásra haragítani bennünket, ami elég nehéz, hiszen éppen hogy jó a kapcsolat, az Echo TV segíti ki a Hír TV-t, és ezért mi köszönettel tartozunk. A két menedzsment napi kapcsolatban van egymással, a kollégák „átdolgoznak”, a társcsatornától híradós felvételeket is kapunk – fejtette ki a vezérigazgató-helyettes. – Ez most nem a rivalizálás ideje – fogalmazott.

A vezérigazgató-helyettes szerint három év rombolását nem lehet pár nap alatt jóvátenni Fotó: Kurucz Árpád

A Hír TV műsorainak átvétel előtti állapota és azok átpozicionálása kapcsán megjegyezte: a hírműsorokat nem a kritika, a valós problémákra való rámutatás, a kormányzati munka ellenőrzésének szándéka jellemezte, hanem szabad szájú, mértéktelen gyűlölet, a tények torzítása, ami minden volt, csak nem objektív újságírás. – A tematikát, a nyelvezetet és az irányultságot kell megváltoztatni, a kekeckedő, aljas hírszerkesztésnek nincs helye – szögezte le. Arról, hogy mikor éri el a csatorna az egykori, 2015 előtti, illetve az Echo TV jelenleg is meglévő színvonalát, Szikszai úgy nyilatkozott: nem lehet három év rombolását néhány nap alatt jóvá-tenni, ez egy hosszabb folyamat lesz.

Felhívta a figyelmet arra: gyakorlatilag a Hír TV az egyetlen médium, amelyet az egykori Simicska-portfólió-ból sikerült megmenteni, míg a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió munkatársai az utcára kerültek. Arra a felvetésre, hogy a jövőben mindkét televízió megmarad-e, közölte: ez a kérdés most épp azért nincs napirenden, mert a tévé stabilizálása a cél, vagyis hogy az itt dolgozó majdnem háromszáz ember folytathassa a munkát.

magyaridok.hu
MTI Hírfelhasználó