Két kerület választ vasárnap
Csak a kormánypártok indítanak saját jelöltet a vasárnapi időközi választásokon az V. és VIII. kerületekben. A józsefvárosi polgármester-választáson Sára Botond jelenlegi alpolgármester, az V. kerületi önkormányzati képviselő-választáson Balla Valéria alpolgármester száll ringbe a Fidesz–KDNP színeiben. Az ellenzéki pártok nem indítanak saját jelöltet.
2018. július 7. 11:28

– Folytatni kell a józsefvárosi rehabilitációs programot – mondta Sára Botond, a VIII. kerület alpolgármestere, a Fidesz–KDNP józsefvárosi polgármesterjelöltje tegnap reggel az M1 aktuális csatornán. Az alpolgármesterként hat éve dolgozó politikus elmondta, a városrehabilitációs program folytatása, annak bizonyos elemei – például a Blaha Lujza tér és az Orczy-negyed felújítása – külső segítséggel valósulhatnak meg. Ezért nagyon fontos – tette hozzá –, hogy a következő polgármester is jó viszonyt ápoljon az Országgyűléssel és a kormánnyal.

– A lakosok megkérdezése alapján a kerületben élőket a köztisztaság kérdése foglalkoztatja leginkább, ami összekapcsolódik a hajléktalanság problémájával, továbbá az egészségügyi ellátás helyzete is – fogalmazott az alpolgármester.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, a kerületben csak azoknak kell elhagyniuk lakásukat, akik önkényesen foglalták el azt, lopják az áramot, a gázt vagy egyszerűen tönkreteszik lakókörnyezetüket; akiknek viszont csak fizetési hátralékuk van, azoknak számos lehetőségük lesz ezt rendezni a kilakoltatás évekig tartó folyamata alatt. Sára Botond a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta azt is, nagyon fontos a rászoruló emberek ellátása, de ez nem mehet az ott élők rovására. Hozzátette, a fővárosi hajléktalanellátók jelentős része a VIII. kerületben van, s ez problémát jelent, amit mindenképpen kezelni kell, mégpedig úgy, hogy a lakosok érdekeit kell szem előtt tartani.

Baczkó Norbert, a Fidelitas kommunikációs igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján arra kérte a józsefvárosi fiatalokat, hogy a vasárnapi időközi választáson szavazzanak a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjére, Sára Botondra, mert az ő megválasztása a garancia a VIII. kerületben elért eddigi eredmények megvédésére. A politikus azt mondta: a józsefvárosiak dönthetnek arról, hogy továbbhaladnak a fejlődés útján vagy visszafordulnak, mert az ellenzék és a „bukott SZDSZ álcivil jelöltje” alkalmatlan a józsefvárosiak érdekeinek megvédésére.

Vasárnap Budapest VIII. kerületében időközi polgármester-választást tartanak, mert Józsefváros korábbi polgármestere, Kocsis Máté egyéni országgyűlési mandátumot szerzett áprilisban. A Fidesz–KDNP Sára Botond alpolgármestert indítja a választáson, az ellenzék az utóbbi hónapok tendenciájának megfelelően nem állít jelöltet. A baloldali „szivárványkoalíció” Győri Péter volt SZDSZ-es politikust, a hajléktalanokat támogató Menhely Alapítvány vezetőjét támogatja.

Vasárnap az V. kerületben is az urnák elé várják a választópolgárokat. Belváros-Lipótvárosban időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak a 4-es számú egyéni választókerületben, ahol a kormánypártok jelöltje Balla Valéria alpolgármester, az ellenzéknek itt sincs saját aspiránsa.

magyaridok.hu
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Egy vezérlő elvünk van, hogy helyreálljon a normalitás
  Sajnos az Európai Néppártban sokan vannak, akik liberálisabbak akarnak lenni a liberálisoknál is, a néppárt eltolódott balliberális és a bevándorláspárti irányba. A Fidesz azonban keresztény-konzervatív párt marad, nekünk nem a fejléc, nem a házszám a fontos, hanem az értékalapú azonosság és a magyar emberek érdeke – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Varga Judit igazságügyi miniszter.
 • Szúrja a szemét a székely kapu Újpest balos többségének
  Hetek óta egy székely kapu borzolja a kedélyeket Újpesten. A székely kaput Újpest testvértelepülése, Csíkszentgyörgy adományozta a kerületnek, amelynek az előző, fideszes többségű vezetése már megtalálta és ki is jelölte méltó helyét.
 • Olimpiai kvótát szerzett a magyar vízilabda-válogatott
  A magyar válogatott bejutott a döntőbe, amivel olimpiai kvótát szerzett a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.
MTI Hírfelhasználó