Macedóniában is jelen vannak Soros szervezetei
Nemcsak Magyarországon, hanem egyre több európai államban, köztük Macedóniában is jelen vannak Soros György szervezetei, amelyek – szakértők szerint – számos problémát és konfliktust okoznak.
2018. július 3. 16:08

Tudni kell Macedóniáról, hogy hatvan Soros-szervezet működik az országban, akik átvállalták  az Egyesült Államoktól, hogy a segélypénzeket ők osztják szét Macedóniában – jelentette ki Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 Világ című műsorában.

A szakértő szerint ez ahhoz vezetett, hogy Soros György progresszív politikáját kezdték el alkalmazni.

Távol álltak az álláspontok

A volt macedón kormányfő és Soros György migrációról alkotott álláspontja nagyon távol állt egymástól. Nikola Gruevszki ugyanis a macedón-görög határra felépített kerítéssel komoly eredményeket ért el az illegális bevándorlók feltartóztatásában.

Nikola Gruevszkit elítélték, már nem tölti be pozícióját – mondta Martin Cvetkovszki, macedón egyetemi hallgató. Hozzátéve: Az új kormányt Zoran Zaev miniszterelnök vezeti, aki mindent meg akar változtatni, de nem a saját akaratából. A hallgató szerint egyértelmű, hogy Soros György irányítja őt a háttérből.

A politikai konfliktusok mellett azonban etnikai összetűzéseket is eredményez Soros György szervezeteinek jelenléte a balkáni államban. Az ország lakosságának 65 százalékát teszik ki macedónok, 25 százalékát pedig Soros-szervezetek által támogatott albánok, akik megpróbáltak területeket kiszakítani Macedóniából. Mindez több tucat halálos áldozatot követelő polgárháborús helyzethez vezetett. A szituációt azonban rövid időn belül sikerült – Soros György érdekeivel ellentétben – stabilizálni.

Gyengítené a görög katolikus többséget

Georg Spöttle szerint ez a stabilizált helyzet szálka lehet Soros György szemében. Ő ugyanis azt szeretné, hogy meggyengüljön a kormány, polgárháborús helyzet alakuljon ki, a határon szolgáló rendőri és katonai erőket ki tudják vonni a szolgálatból, és átirányítsák őket a nagyvárosokba. Így átláthatóvá téve a határt – véli a szakértő.

A befolyásos milliárdos által pénzelt helyi civil szervezetek körülbelül 150 ezer illegális, muzulmán vallású bevándorlót szerettek volna betelepíteni Macedóniába. Ennek legfőbb célja a görög katolikus többség gyengítése volt.

A macedón politikai élet a külső hatásoknak köszönhetően továbbra is szövevényes és átláthatatlan. Nem tudni, Soros György meddig fogja fenntartani a befolyását az országban.

hirado.hu - M1
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó