A magyar baloldal nyakig benne van
Szégyen, hogy a magyar baloldal ismét részt vett egy Magyarország elleni támadásban; nemcsak a bevándorláspárti brüsszeli politikusok és a Soros-hálózat, hanem a magyar baloldal is nyakig benne van a Soros-jelentés elkészítésében – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2018. június 27. 21:45

Hangsúlyozta, álláspontjuk szerint a Sargentini-jelentés nem más, mint egy „Soros-jelentés”, amelynek egyetlen célja nyomást gyakorolni a bevándorlásellenes Magyarországra.

A magyar baloldal mindig ezt teszi: hátba támadja Magyarországot Brüsszelben, másokkal együttműködve – fogalmazott, utalva arra, hogy két európai parlamenti képviselő, Niedermüller Péter (DK) és Ujhelyi István (MSZP) is nyújtott be javaslatokat a jelentéshez.

Hozzátette, Niedermüller Péter aktívan hozzájárult a jelentés előkészítéséhez, módosító javaslatok egész sorával segítette, hogy minél inkább elítéljék Magyarországot. Ugyanez igaz a szocialistákra is: Ujhelyi István még büszkélkedett is azzal, hogy egy egész javaslatcsomagot adott át Sargentininek, hogy minél sötétebb képet fessenek a magyarországi állapotokról – közölte.

Ezzel, tette hozzá, azokkal működik együtt a baloldal, „akiknek célja migránsokkal betelepíteni Európát, és akik hazánkból is habozás nélkül bevándorlóországot csinálnának”.

Mint mondta, ha a nemzeti kormány helyett a baloldal tárgyalna most az Európai Unió központjában, „akkor elmondhatjuk, hogy már rég végrehajtották volna a betelepítési kvótákat, és már rég együttműködnének a bevándorláspárti brüsszeli politikusokkal”:

Hétfőn nagy többséggel fogadta el a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentést az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE), e szerint az országban fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása. Orbán Viktor miniszterelnök „Soros-jelentésnek” minősítette a dokumentumot, amelynek célja – mint hangsúlyozta – a nyomásgyakorlás.

Ujhelyi: az európai közösség a magyar embereket védi a "Fidesz gátlástalanságával szemben"

Amikor az Európai Parlament és az európai közösség a magyarországi jogtiprásokat, a demokratikus intézményrendszer leépítését és az állami szintű korrupciót kéri számon, akkor a magyar állampolgárokat védi a "Fidesz hatalmi gátlástalanságával szemben" - írta Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A politikus Hidvéghi Balázsnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának a nyilatkozatára reagált, aki szerint a magyar baloldal ismét részt vett egy Magyarország elleni támadásban, hiszen nemcsak a bevándorláspárti brüsszeli politikusok és a Soros-hálózat, hanem a magyar baloldal is nyakig benne van a "Soros-jelentés" elkészítésében.

Ujhelyi István azt írta: "szemben a Fidesz kommunikációs igazgatójának újabb pitiáner hazugságával", a Radikális Európai Demokraták mozgalmának szervezésében átfogó konzultációt folytattak, amelynek eredményeként több mint tizenkétezer ember véleményét és javaslatait csatolták a Sargentini-jelentéshez annak érdekében, hogy a dokumentum minél tárgyszerűbb és objektívebb legyen. Amikor a Fidesz ezt támadja, a magyar emberek véleményét támadja - közölte.
Hozzátette: a Fidesz jobban tenné, ha befejezné a magyar nemzet megtévesztését és szembenézne saját bűneivel, ami miatt Magyarországot ismét a szégyenpadra lökték.

MTI