Ma adják át a Teleki Pál Érdemérmeket
Az átadásra a Magyar Írószövetség székházában a Bethlen Gábor Alapítvány szervezésében kerül sor.
2018. június 4. 13:53

A trianoni békediktátum aláírásának 98. évfordulóján, a mai napon 18.00 órakor, a Magyar Írószövetség tanácstermében (1062 Budapest, Bajza utca 18. I. em.) tartják a hagyományos "Trianon '98  – Teleki Pál" emlékező estet. Köszöntőt mond: Szentmártoni János költő,a Magyar Írószövetség elnöke. Emlékbeszédet mond: Házi  Balázs  történész- levéltáros, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) munkatársa. A Teleki Pál Érdemérmeket átadja Lezsák Sándor író, az Országgyűlés alelnöke, a Bethlen Gábor Alalpítvány (BGA) Kuratóriumának elnöke.

A Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma magyarságszolgálatuk elismeréseként a következő személyeknek ítélte és adományozza 2018-ban a Teleki Pál érdemérmet: Magyar Patrióták Közössége, a magyar kulturális örökség megóvója, védelmezője; Bata János költő, műfordító, publicista, a délvidéki Aracs c. lap főszerkesztője; Dr. Hoffmann Rózsa tanár, oktatáskutató, az EU sikeres kisebbségvédelmi szakértője; Dr. Horváth László orvos, a felvidéki magyarok szakmai - közéleti támogatója; Zabolai Csekme Éva volt ENSZ-tisztviselő, magyar érdekvédő és segélyezés-szervező; Jerzy Ṧnopek  hungarológus, egyetemi tanár, műfordító, Lengyelország nagykövete.

A rendezvény támogatói: Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Írószövetség, Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, RETÖRKI, Béres Rt., HITEL folyóirat, Pro Hungaris Alapítvány, Mika Sándor Egyesület.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
 • Farkas Dániel lett a Fidelitas elnöke
  A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek szombaton - közölte a szervezet a közösségi oldalán.
MTI Hírfelhasználó