Ma adják át a Teleki Pál Érdemérmeket
Az átadásra a Magyar Írószövetség székházában a Bethlen Gábor Alapítvány szervezésében kerül sor.
2018. június 4. 13:53

A trianoni békediktátum aláírásának 98. évfordulóján, a mai napon 18.00 órakor, a Magyar Írószövetség tanácstermében (1062 Budapest, Bajza utca 18. I. em.) tartják a hagyományos "Trianon '98  – Teleki Pál" emlékező estet. Köszöntőt mond: Szentmártoni János költő,a Magyar Írószövetség elnöke. Emlékbeszédet mond: Házi  Balázs  történész- levéltáros, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) munkatársa. A Teleki Pál Érdemérmeket átadja Lezsák Sándor író, az Országgyűlés alelnöke, a Bethlen Gábor Alalpítvány (BGA) Kuratóriumának elnöke.

A Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma magyarságszolgálatuk elismeréseként a következő személyeknek ítélte és adományozza 2018-ban a Teleki Pál érdemérmet: Magyar Patrióták Közössége, a magyar kulturális örökség megóvója, védelmezője; Bata János költő, műfordító, publicista, a délvidéki Aracs c. lap főszerkesztője; Dr. Hoffmann Rózsa tanár, oktatáskutató, az EU sikeres kisebbségvédelmi szakértője; Dr. Horváth László orvos, a felvidéki magyarok szakmai - közéleti támogatója; Zabolai Csekme Éva volt ENSZ-tisztviselő, magyar érdekvédő és segélyezés-szervező; Jerzy Ṧnopek  hungarológus, egyetemi tanár, műfordító, Lengyelország nagykövete.

A rendezvény támogatói: Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Írószövetség, Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, RETÖRKI, Béres Rt., HITEL folyóirat, Pro Hungaris Alapítvány, Mika Sándor Egyesület.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

gondola
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó