A magyar emberek biztonsága az első
A magyar kormány számára a magyar emberek biztonsága az első - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán közleményben arra, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatala (UNHCR) felszólította a magyar kormányt a Stop Soros törvényjavaslat visszavonására.
2018. május 30. 15:43

Az UNHCR az elmúlt években több mint tízszer támadta a magyar kormányt pusztán azért, mert megvédte az ország határait az illegális bevándorlással szemben, és támadta már a kerítést és a nemzeti konzultációt is. Szerintük hagyni kellene, hogy a migránsok „akadálytalanul” közlekedjenek az országok között, és nem szabad büntetni az illegális határátlépést.

A magyar kormány ezt nem fogadja el – áll a KKM MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hangsúlyozták: az illegális bevándorlás nem emberi alapjog.

Az illegális bevándorlás segítése nem emberséges cselekedet, hanem bűncselekmény és biztonsági kockázat. A migráció nemzetbiztonsági kérdés – szögezte le a tárca.

„A magyar kormány számára a magyar emberek biztonsága az első, nem engedjük, hogy a migránsok vagy a migrációt támogató szervezetek kockára tegyék Magyarország biztonságát” – emelték ki.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatala kedden felszólította a magyar kormányt: vonja vissza azt a törvényjavaslat-csomagot, amely a főbiztos hivatal szerint jelentősen korlátozná a civil szervezeteket és a magánszemélyeket a menekültek és a menedékkérők támogatásában.

„A menedékkérés alapvető emberi jog, nem bűncselekmény” – fogalmazott keddi közleményében Pascale Moreau, a szervezet európai igazgatója.

Dömötör Csaba: a migránsok túlnyomó többsége megélhetési okokból érkezik Európába

Magyarország biztonsága az elsődleges, ezt üzeni az árpilisi országgyűlési választás eredménye is – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a TV2 Mokka című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a kormány kedden benyújtotta az Országgyűlésnek a Stop Soros! törvénycsomagot. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a migránsok túlnyomó többsége megélhetési okokból érkezik Európába, a brit sajtó például arról írt, hogy egy adott időszakban Olaszországban partot érő több tízezer illegális bevándorló közül mindössze hatszáz érkezett valójában Szíriából, miközben ennél jóval többen hivatkoznak erre az országra.

MTI
  • Orbán Viktor: Mi, magyarok, kultúrnemzet vagyunk
    – A Magyar Zene Házához hasonló intézményeket máshol a járványra hivatkozva inkább bezárják vagy leépítik, ám Magyarországon kulturális expanzió figyelhető meg – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Liget projekt részeként megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján. A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon jelentős a kultúra támogatása, majd emlékeztetett, hogy a baloldal folyamatosan támadta a beruházást, ám a magyar kultúra napja helyett inkább április 3-án kell rajtuk revansot venni.
  • Minden egyes hungarikum híd az emberek között
    A Hungarikum kiállítóházban a magyar géniuszok és az általuk alkotott csúcsteljesítmények előtti tiszteletadás hozzájárulhat a hagyományait számon tartó, egységes nemzeti tudattal rendelkező generációk neveléséhez, ugyanis minden egyes hungarikum híd az emberek között - fogalmazott az agrárminiszter szombaton a Lakitelek Népfőiskolán.
  • A magyar kultúra napja – 199 éve fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt
    1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával kapcsolatos szakmai elismeréseket is – írja a Híradó.hu.
MTI Hírfelhasználó