Jelentős orosz katonai hadikiadás csökkentés
Az USA szerint ez is agresszió
A cikk hozzáteszi, hogy amerikai katonai vezetők szerint Oroszország valamikor le akarja rohanni Kelet-Európát.
2018. május 29. 14:30

Az antiwar.com amerikai hír- és véleményportált, valamint a hozzátartozó rádióállomást a politikával foglalkozók közül csak az nem ismeri, aki letagadja. A széles nyilvánosságban is népszerű.

„Szörnyű” vállalkozás ez az 1995-ben létrehozott hírforrás: gyűlöli a háborút és szereti a békét. És nem a Pentagon, valamint a hadiipari komplexum érdekei mozgatják.

Szerzői közül nem egy Amerika-szerte és világszerte ismert értelmiségi.

Most egy igen rövid, de nagyon velős információt tett közkincsé.

Mégpedig azt, hogy Oroszország igen jelentős, több évre szóló hadikiadás-csökkentésbe kezdett.

De ez nem téríti el a Pentagon vezérkarát, hogy válaszként még jobban növeljék az amúgy is gigantikus amerikai hadikiadást.

Curtis Scaparotti, az amerikai erők európai parancsnoka a legutóbbi, aki ezt a kiadásnövelést szorgalmazza.

Kijelentette: Oroszország hadigépezetének „modernizálása” (!) azt jelenti, hogy az Egyesült Államoknak még több amerikai csapatot kell küldenie Európába.

A cikk hozzáteszi, hogy amerikai katonai vezetők szerint Oroszország valamikor le akarja rohanni Kelet-Európát.

Aki ezt az észmenést követni tudja, az nyilván a sajtószabadság további bővítésének tekinti azt a tényt, hogy az Egyesült Királyságban Tommy Robinson újságírót 13 hónapi börtönre ítélték és a meggyilkolását kilátásba helyező muzulmánoktól hemzsegő börtönbe hajították, mert – aznap – lefilmezett muzulmán erőszaktevőket. Majd a bíróság kötelezte az egész brit sajtót, hogy az ügyről semmit ne írjon/mondjon/mutasson. Amely engedelmeskedett egy-két kivétellel, mint az Independent.

Az amerikai Breitbart hírportál angol kiadása is, gúnyosan „kiszerkesztett” cikkváltozatot tett ki.

Ha ugyanezt Putyin tenné meg, a Pentagon nyilván a Göncöl-szekéren túl is megnövelné hadikiadását, hiszen egy ilyen esetet nem csak az orosz sajtószabadság halálának értékelne, hanem a „szabad” Európa ellen tervezett inváziója pillanatának az egész közeli jövőbe helyezéseként.

Nick Thorpe vajon mikor utazik Röszkére? Fotó: televizio.sk

Nick Thorpe, a Robinson-ügyről szintén mélyen hallgató és igen költséges brit kormánylábtörlő médium, a BBC világszolgálatának budapesti tudósítója pedig ismét azonnal Röszkére utazna, hogy az ottani konténertáborban a szerbiai szabad távozást biztosító ajtót nyithatatlan vasráccsal reteszelje el, és így elhiggyék erkölcsi magasságból ejtett keserű könnyeiben áztatott tudósítását arról, hogy ott „börtönben” vannak a szerencsétlen menekültek.

Ahová Tommy Robinson egyébként boldogan jönne arra a pár percre, ameddig onnan ki nem sétálna a szabadba a BBC-s vasrács feltétele előtt.

Lovas István

magyaridok.hu
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó