Új személyek a kabinet kommunikációjában
Országjárással és nemzeti konzultációval is készül a Fidesz az európai parlamenti választásra.
2018. május 22. 09:45

Nemzeti konzultációt tarthatnak a családokról és a demográfiai helyzetről a közeljövőben, de ilyen formában kérhetik ki a választók véleményét európai uniós kérdésekben is az európai parlamenti választás előtt. A Fidesz kommunikációjában új szereplők is megjelennek majd. Az államtitkárok pedig ma teszik le az ünnepélyes esküt.

Új személyek, új arcok kapcsolódnak be a Fidesz és a kormány kommunikációjába – tudta meg a Magyar Idők. A párt kommunikációs igazgatója továbbra is Hidvéghi Balázs maradhat, és várhatóan Kovács Zoltán lesz a jövőben is a kormányszóvivő, a Kormányinfókon pedig Gulyás Gergelynek kell állnia a sarat az újságírók előtt, de a tájékoztatásban, a sajtótájékoztatókon megjelennek majd új emberek is. Ennek főként gyakorlati oka van, nem a kommunikációs struktúra változik.

A Fidesz kommunikációjának eddigi képviselői közül ugyanis többen nem kerültek be a parlamentbe, illetve a kormányban tevékenykednek majd államtitkárként.

Úgy tudjuk, hogy új szereplők jelennek majd meg a Fidesz kommunikációjában Hollik István és Budai Gyula helyett, mert ők nem jutottak be az Országgyűlésbe az áprilisi parlamenti választáson. A párt kommunikációjában nem vesz részt aktívan a jövőben Németh Szilárd sem, mert a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára lesz a következő ciklusban.

Hasonlóan kevesebbet szerepel majd a tájékoztatásban Tuzson Bence, aki kommunikációs államtitkár helyett a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért és területi közigazgatásért felelős államtitkára lesz.

Gulyás Gergelyre (jobbra) vár majd a Kormányinfó Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Minderről Hidvéghi Balázs a Karc FM Álláspont cimű műsorában azt mondta: biztosan bekapcsolódnak majd új emberek a Fidesz kommunikációjába, de egyelőre még nem született döntés arról, hogy kik fogják a már ismert szereplőkön kívül tájékoztatni a párt nevében a közvéleményt.

Hidvéghi a rádiónak elmondta azt is, a kormány továbbra sem mond le a tőle már az elmúlt esztendőkben megszokott kommunikációs eszközökről, az európai parlamenti választásra például országjárással, óriásplakátokkal és nemzeti konzultációval is készülhetnek majd.

– A nemzeti konzultációt egy sikeres eszköznek tartjuk, úgy láttuk, hogy szívesen vesznek részt ezeken az emberek – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Elsőként a családokról és a demográfiai helyzetről kérdezik meg ilyen úton az embereket, de a későbbiekben, az európai parlamenti választásra készülve, reális lehetőségnek tűnik egy nemzeti konzultáció megtartása európai uniós kérdésekben is – tette hozzá végezetül Hidvéghi Balázs.

Nemzetbiztonsági változás

A Magyar Idők úgy tudja, az államtitkárok ma teszik le az ünnepélyes esküt. Az új kormányzati struktúrával párhuzamosan a tárcák államtitkárságainál jelentős személyi változások történtek. Hogy csak néhány példát említsünk: a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszter helyettese a Migrációkutató Intézet vezetője, Orbán Balázs lesz, az uniós ügyekért két államtitkár fog felelni: Takács Szabolcs és Varga Judit. A Budapestért és az agglomerációért felelős új szervezeti egységet Fürjes Balázs, a Modern városok programot és az újonnan induló Modern falvak programot pedig Gyopáros Alpár vezeti majd. És nem utolsó sorban értesüléseink szerint változás lesz a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetésében is, ugyanis a szervezetet jelenleg irányító Kovács József altábornagy a honvédelmi tárca államtitkára lesz. Az új főigazgató kinevezésére Benkő Tibor honvédelmi miniszter tett előterjesztést Orbán Viktor miniszterelnöknek. A szervezet új vezetőjét Kovács József három helyettese közül jelöli majd ki a miniszter, aki a közelmúltban már egyeztetéseket is folytatott a leendő főigazgató személyének kérdésében.

magyaridok.hu
MTI Hírfelhasználó