Fodor Gábor regimentje
2018. május 20. 23:23

Ha jól értjük a hétvége nagy politikai innovációjának tanulságát: a baloldal az összefogás egy új verzióját mutatta be. Lám, oda is betört az unortodox módi, hiszen jószerével még meg sem kezdődött a parlamenti szezon és máris enkezükkel verték szét az egyik, alig megalakult frakciót. A liberális képviselő hölgy átgondolt, magalapozott döntést hozva, úgy otthagyta a Párbeszéd csapatát, mint világgá ment szaki honi brigádtársait.

Azért említem ezt, mert a gigantikus választási siker óta mást sem hallunk az ellenzéki erőktől, mint a véget nem érő mantrát, hogy összefogás, együttműködés, közös projekt. Hát, ők így fognak össze.

A liberális eddig „legalább” szitokszó volt, mostantól már majd inkább röhej tárgya lesz. Legalábbis az a pártszerűség, amelyik Liberálisok márkanév alatt működik. Mert azért elég bizarr jelenet volt, ahogy a képviselő hölgy arról nyilatkozott, hogy „sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére" a Párbeszéd frakcióban. Míg pár méterrel arrébb az ellenzéki kollégák arról prelegáltak, hogy akkor most a jó liberálisok pontosan hány millió forint miatt is durcáztak be annyira, hogy szétverjenek egy ellenzéki frakciót, meg arról, hogy „Fodor Gábort nem érdekli semmi más, csak a pénz”. (...)

Azért nem tudok nevetni ezen a performance-on, mert még bohózatnak is silány. Az a része különösen unikális a műsornak, miszerint nyilván úgy lehet a legjobban képviselni a liberális értékeket, ha vastagon kiizélnek az ellenzéki kollégákkal, felrobbantják a frakciójukat (amiről azok jószerével a sajtóból értesülnek), ellehetetlenítik egy csomó ember munkáját, lemondanak a parlamenti viszontválasz lehetőségéről – teljesen logikus. Oké, hogy maguk alatt vágják a fát, de hogy még büszkék is rá?! Persze lehet, hogy így akarták összezavarni a pártba furakodott illiberális ügynököket.

Maradjunk annyiban: önmagában az is inkább paródia, hogy ez az észrevétlenségével tüntető alakulat képviselné a liberális értékeket.

Elég sokan vannak azért ebben az országban, akik elveiket, világnézetüket, társadalomszemléletüket tekintve liberálisnak vallják magukat, de úgy tartják, ha lehet, Fodor Gáborék inkább ne képviseljék őket.

Ha nem így lenne, akkor a Liberálisok nevű pártnak volna mérhető szavazótábora. (...)

Miközben azért finoman szólva az elmúlt idők során eléggé megizmosodott az a vélekedés, hogy a Liberálisok néven futó projekt fő funkciója, hogy biztosítsa pár ember tűrhető megélhetését. (...)

Hogy a szociknak mi a kókadt szegfűért volt olyan fontos ez a Fodorral kötött deal, azt ők tudják. (...)

Mátyás Győző: Politikai burleszk ellenzék módra

168 óra
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzéki előválasztás egy blöff
  Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.
MTI Hírfelhasználó