Fodor Gábor regimentje
2018. május 20. 23:23

Ha jól értjük a hétvége nagy politikai innovációjának tanulságát: a baloldal az összefogás egy új verzióját mutatta be. Lám, oda is betört az unortodox módi, hiszen jószerével még meg sem kezdődött a parlamenti szezon és máris enkezükkel verték szét az egyik, alig megalakult frakciót. A liberális képviselő hölgy átgondolt, magalapozott döntést hozva, úgy otthagyta a Párbeszéd csapatát, mint világgá ment szaki honi brigádtársait.

Azért említem ezt, mert a gigantikus választási siker óta mást sem hallunk az ellenzéki erőktől, mint a véget nem érő mantrát, hogy összefogás, együttműködés, közös projekt. Hát, ők így fognak össze.

A liberális eddig „legalább” szitokszó volt, mostantól már majd inkább röhej tárgya lesz. Legalábbis az a pártszerűség, amelyik Liberálisok márkanév alatt működik. Mert azért elég bizarr jelenet volt, ahogy a képviselő hölgy arról nyilatkozott, hogy „sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére" a Párbeszéd frakcióban. Míg pár méterrel arrébb az ellenzéki kollégák arról prelegáltak, hogy akkor most a jó liberálisok pontosan hány millió forint miatt is durcáztak be annyira, hogy szétverjenek egy ellenzéki frakciót, meg arról, hogy „Fodor Gábort nem érdekli semmi más, csak a pénz”. (...)

Azért nem tudok nevetni ezen a performance-on, mert még bohózatnak is silány. Az a része különösen unikális a műsornak, miszerint nyilván úgy lehet a legjobban képviselni a liberális értékeket, ha vastagon kiizélnek az ellenzéki kollégákkal, felrobbantják a frakciójukat (amiről azok jószerével a sajtóból értesülnek), ellehetetlenítik egy csomó ember munkáját, lemondanak a parlamenti viszontválasz lehetőségéről – teljesen logikus. Oké, hogy maguk alatt vágják a fát, de hogy még büszkék is rá?! Persze lehet, hogy így akarták összezavarni a pártba furakodott illiberális ügynököket.

Maradjunk annyiban: önmagában az is inkább paródia, hogy ez az észrevétlenségével tüntető alakulat képviselné a liberális értékeket.

Elég sokan vannak azért ebben az országban, akik elveiket, világnézetüket, társadalomszemléletüket tekintve liberálisnak vallják magukat, de úgy tartják, ha lehet, Fodor Gáborék inkább ne képviseljék őket.

Ha nem így lenne, akkor a Liberálisok nevű pártnak volna mérhető szavazótábora. (...)

Miközben azért finoman szólva az elmúlt idők során eléggé megizmosodott az a vélekedés, hogy a Liberálisok néven futó projekt fő funkciója, hogy biztosítsa pár ember tűrhető megélhetését. (...)

Hogy a szociknak mi a kókadt szegfűért volt olyan fontos ez a Fodorral kötött deal, azt ők tudják. (...)

Mátyás Győző: Politikai burleszk ellenzék módra

168 óra
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó