Kezdődik a cirkusz - élőlánc a Parlamentnél
Civil tüntetők élőláncot alkottak a Parlament előtt hétfő este. A Jogállamot elnevezésű Facebook-csoport szervezte demonstráció résztvevői az Országház Kossuth Lajos tér felőli oldalán sorakoztak fel.
2018. május 7. 23:16

A tüntetők kezében magyar és európai uniós zászlókat is látni lehetett, néhányan az Európai Baloldal nevű párt lobogóját tartották a magasba.

Az Országház előtt felállítottak egy színpadot, amelyen a résztvevők közül többen rövid beszédet mondtak.

Korábban megjelent sajtóinformációkkal ellentétben nem helyeztek el kordonokat a Kossuth Lajos téren. A környéken rendőröket és országgyűlési őröket lehet látni.A demonstráció Facebook-meghívójában egyebek mellett kiemelték, hogy Magyarországnak csatlakoznia kell az európai ügyészséghez, valamint az előző alkotmány és választási törvény visszaállítására, továbbá független közmédiára van szükség.

Közölték, hogy kedd reggel hat óráig maradnak az épület körül, utána pedig átvonulnak az Országgyűlés Irodaháza melletti Olimpia parkhoz,  délelőtt petíciót készülnek átadni az európai ügyészséghez való csatlakozásról.

 

Résztvevők az Élőláncot a Parlament köré! elnevezésű demonstráción a budapesti Kossuth téren az Országgyűlés alakuló ülése előtti napon, 2018. május 7-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Méltó módon szeretné a Fidesz-KDNP megünnepelni az országgyűlés alakuló ülését

Az új Országgyűlés alakuló ülése kivételes alkalom, amelyet a Fidesz-KDNP frakciószövetség méltó módon szeretne megünnepelni - közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint azonban vannak, akiknek a méltóságteljes ünneplés helyett a "politikai cirkusz és a hisztériakeltés" a sokkal fontosabb. Jelezték, hogy a Fidesz-frakció mindent megtesz azért, hogy az alakuló ülés méltóságát megőrizze, ezért a hagyományok szerint az ülés előtt tartandó ökumenikus istentiszteletet a Parlamentben tartják meg.

A frakció hozzátette: az ellenzéki pártok a mai napig képtelenek elfogadni a választási vereséget.

MTI
MTI Hírfelhasználó