Anyák napi liberális orbánozás
Anyák napja - Bősz Anett szerződést ajánlott Orbán Viktornak, a Liberálisok pedig virágcsokrot küldtek.
2018. május 6. 21:28

Liberálisok: ezért küldünk ma virágot Orbán Viktornak

Itt az Anyák Napja, – Robert Fulghum amerikai író után szabadon – el ne felejtsünk egy csokor virágot, meg egy üdvözlőkártyát küldeni a miniszterelnöknek, hogy köszönthesse az Anyákat. De ha lehet, felejtse el azt, amit eddig gondolt róluk; hogy elsősorban szülésre valók, miután kijöttek a konyhából.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Úgy tartsa kezében ezt a jelképes virágcsokrot, hogy azt a teljes jóindulat jegyében küldtük Önnek annak reményében, hogy – szemben az Önről kialakított általános hittel – hajlandó felülbírálni a rossz döntéseit, képes arra, hogy úgy gondoljon az Anyákra, ahogy ők szeretnék. Úgy gondoljon az anyákra, ahogyan ők saját magukra, akik abban a hitben vállalták anyaságukat, hogy gyermekeiket itt, ebben az országban tudják majd felnevelni. Itt akarják olyan iskolákba járatni őket, ahol okos, gondolkodó, mérlegelni képes, türelmes, a másikat meghallgatni akaró és tudó felnőtté válhatnak. Úgy akarnak szülni gyermekeket, hogy ne dőljön el a sorsuk abban a pillanatban, amikor a világra jönnek. Hogy legyen esélyük előrébb jutni az életben. Hogy már ott a szülőszobában megkapja anya és újszülöttje azt a bánásmódot, amelyet megérdemel.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ma Magyarországon az Anyák nagy rizikót vállalnak, amikor vállalják az anyaságot. Nem tudhatják, hogy akár a születendő gyermekük, akár ők maguk egy olyan országban élhetnek-e majd, ahol egyenlő bánásmódban lesz részük, ahol az anyaság a munkaadók szemében nem hátrány, ahol az esélyeik semmivel sem kisebbek, mint más állampolgároké.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A mi gyermekeink nem akarnak háborúzni. Nem gondoljuk, hogy ez az ország a harcosok klubjáé, mint ahogy ön ezt korábban megfogalmazta. Reméljük, hogy gyermekeinket nem harcoló egyedeknek látja, hanem olyanoknak, akik békében, kiegyensúlyozottan akarnak élni. Ha így van, gondoljon egy pillanatra arra, hogy mit is tesz Ön – félelmében? – az április 8-i tüntetőkkel, illetve azokkal, akiket szembe állít velük. Ezek a tüntetők, ezek a katonáék, rendőrök, ma, Anyák Napján mindannyian valódi csokrokkal álltak az édesanyjuk elé, és köszöntötték őket. Valószínűleg eszükbe sem jutott az ihletett pillanatban, hogy két nap múlva egymással néznek majd farkasszemet, az ön bűnös döntése következtében.

Miniszterelnök Úr! Kérjük, gondoljon erre a virágcsokorra és azonnal vonja vissza gyermekeinket a csatasorból! Hadd idézzük Önnek Várnai Zseni versét: „ Ha ráuszítanak önnön véreidre,/ Ne lőj fiam, mert én is ott leszek”.

Üdvözlettel, 

Magyar Liberális Párt - Liberálisok

****************************************************************************

Anyák napja - Bősz Anett szerződést ajánlott Orbán Viktornak

Bősz Anett: Én is szerződést ajánlok

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Ön nemrégiben szerződést kívánt kötni a „magyar nőkkel”, annak érdekében, hogy több gyermek szülessen hazánkban, azonban a szerződés-tervezetéből ordít, hogy Önnek fogalma sincs arról, hogy a szabad világban ott születik a legtöbb gyermek, ahol a nők és férfiak egyenlősége biztosított, és ahol az édesanyák – csakúgy, mint a leendő édesanyák – biztonságban érezhetik magukat. Éppen ezért, egy rövid szerződés-tervezetet küldök Önnek, amely méltó egy európai jogállamhoz, és amely nem alázza meg a magyar állampolgárokat, akiknek kettessel kezdődik a személyi száma. Azért van erre szükség, mert az Ön kormányzása gyakorlatilag nyolc éve folyamatosan másodrendű állampolgárként tekint a nőkre. Kérem, amennyiben a társadalomképe nem engedi, hogy befogadja az alábbiakat, legalább a gazdasági szükségszerűség hajtsa ebben a kérdésben, és gondoljon rá, hogy a nők és az édesanyák hátrányos megkülönböztetése hosszú távon bizonyíthatóan alacsonyabb gazdasági növekedési pályát vetít előre, mert nem használjuk ki az országunkban rejlő erőforrásokat maximálisan.

Alább a szerződés:

Alulírott Orbán Viktor vállalom, hogy a jogállami normáknak megfelelő módon kormányzok, egyetlen embertől vagy társadalmi csoporttól sem vitatom el az emberi méltóságot és az egyenlő bánásmódot. A következő parlamenti ciklusban arra törekszem, hogy a jelenleg hátrányt szenvedők élhessenek jogaikkal és lehetőségeikkel, és arra, hogy a jelen pillanatban megaláztatást átélő nők olyan életet élhessenek, amilyenről álmodtak. Ehhez az alábbi sarokpontok szükségesek, haladva az életünk nagy lépéseivel:

 1. A kórházi ellátás minőségének ugrásszerű javítása, a nők egészségtudatosságának társadalmi csoportjuktól független orvosi segítése
 2. A szülészeti erőszak drasztikus visszaszorítása, a nők igényeinek felmérése, a szülőnők és gyermekeik emberi méltóságának mindenekfölött való tisztelete
 3. Ösztönzők a GYED rendszerében: az édesapák és az édesanyák gyermekgondozásban való részvételének egyensúlya érdekében, a fiatal szülők ösztönzése a GYED 50-50%-os megosztására
 4. Az ellátórendszerek elégtelenségének mihamarabbi felszámolása, elégséges bölcsődei férőhelyek biztosítása
 5. Rugalmas munkahelyek biztosítása – időbeosztás és szemlélet tekintetében egyaránt
 6. Családi bölcsődék és óvodák létesítésének segítése
 7. Az édesanyák munkapiaci diszkriminációjának súlyos pénzbírsággal való sújtása, megállítása törvényi szintű szabályozással és hatékony gyakorlati kikényszerítéssel
 8. Megyénként két, Budapesten négy jogsegély-központ létesítése, amelyek a fentiek be nem tartása esetén haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket a diszkriminált édesanyák segítése érdekében.

 

Budapest, 2018. május 6.                                                                                                          Orbán Viktor

 

A mellékelt szerződést, aláírva, legyen kedves két példányban visszajuttatni az alábbi címre:

Magyar Liberális Párt, 1051. Budapest, Hercegprímás utca 18.

Üdvözlettel, 

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt - Liberálisok ügyvivője

Liberálisok
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó