Összevissza beszél az LMP
Hadházy szerint azzal hibáztak, hogy elindultak a választáson
Szél Bernadett, az LMP társelnöke tegnap az Inforádió Aréna című műsorában a választási eredménnyel kapcsolatban arról beszélt: a szervezeti gyengeség, a kormánypropaganda és az időhiány miatt buktak ekkorát.
2018. április 24. 10:25

Hadházy Ákos az Átlátszó.hu-nak adott interjút, ebben egyebek mellett Ron Werber izraeli kampánytanácsadó távozásának okáról és arról is beszélt, hogy miként csapta meg a fideszeseket a börtön szele a hódmezővásárhelyi választás után. Az LMP szervezeti gyengeségéről és a választási vereség okairól értekezett hétfőn Szél Bernadett pártelnök is, aki az Inforádióban igyekezett magyarázatot adni a kudarcra.

Az LMP leköszönő társelnöke az Átlátszó.hu-nak adott interjút, ebben pedig a hétfő délelőtti MTVA-s szereplésével ellentétben részletesen válaszolt az ex-Magyar Nemzet-es Lakner Gábor kérdéseire. Így azt is kifejtette, hogy az izraeli kampányguru miért hagyta ott az LMP-t a kampány közepén. Hadházy cáfolta, hogy Ron Werber feladata az lett volna, hogy „boszorkányos, ellenfelet lejárató ügyeket” vigyen az LMP-nek, majd azt állította, hogy a tanácsadó leginkább plakátok és rendezvények stylistjaként működött közre a választási hajrában.

Megtudtuk, hogy a korrupcióinfó ötletgazdájának is elkerekedett a szeme egy-egy ruha költségeit látva, persze ő ezzel kapcsolatban sem talált a párton belüli visszaélésre utaló nyomot. Hadházy szerint a sajtóhírekkel ellentétben nem ahhoz kellett nekik Werber segítsége, hogy a kormányról rosszakat mondjanak, hiszen „az megy nélküle is”.

A politikus szerint Werber távozásának technikai okai voltak, mivel nem tudta kivitelezni azt a fajta nagyívű kampányt, amit elképzelt. Ennek magyarázata Hadházy szerint az anyagiak­ban keresendő, de – mint mondta – azt is megérti, hogy Werber a szakmai reputációját nem akarta veszélyeztetni. A politikus úgy vélekedett: Werber nem tudta hozni a kívánt színvonalat, az ellenzék pedig egyenlőtlen feltételekkel indult a kormánypárttal szemben.

– Előre lehetett tudni, hogy ez egy tisztességtelen választás lesz – jelentette ki Hadházy, aki szerint az ellenzék egyetlen hibát követett el: elindult a választáson. Az LMP eddigi társelnöke az interjúban arra is kitért, miért gondolja úgy, hogy az ellenzék ramaty állapotban van, majd közölte: a vereség következményei beláthatatlanok. A politikus hétfőn a Klubrádióban konszenzust remélve tárgyalni hívta az ellenzéki pártokat, Kunhalmi Ágnes azonban közölte, hogy az MSZP nem ért egyet a parlamenti munka bojkottjával, így az összehangolt együttműködésre nem sok esély van.

A volt és a jelenlegi társelnök a kudarcot magyarázta Fotó: Katona Vanda

Szél Bernadett, az LMP társelnöke tegnap az Inforádió Aréna című műsorában a választási eredménnyel kapcsolatban arról beszélt: a szervezeti gyengeség, a kormánypropaganda és az időhiány miatt buktak ekkorát.

– Hét hónapot töltöttem terepen, folyamatosan támogattam a területi szerveket, azt gondoltuk, közelebb van a kormányváltás; többet kellett volna azért tennünk, hogy a hálózatunk életképes legyen, most az elszámolás ideje van magunkkal – fogalmazott, hozzátéve: a választók jogosan csalódtak az ellenzékben, most a szembenézés ideje van. Mint mondta, tömegek tüntetnek kint az utcán, és változást akarnak, arra kell figyelni, hogy akik nem Orbán Viktorra szavaztak, ők ne érezzék azt, hogy elvesztegetett idő volt. A politikus ugyanakkor hibának nevezte, hogy az ellenzéki pártok bűnbakot akartak keresni, amelynek ő volt a célpontja.

– Lúzer dolog másokat hibáztatni, amikor az elszámolás ideje van – jelentette ki Szél Bernadett, aki arra is kitért, hogy a Fidesz csakis választási csalással tudott ekkora győzelmet aratni.

– Nem találtunk megnyugtató dolgokat, ezért oknyomozó újságírókat vonunk be a választási csalás leleplezésére, hogy az érdemi, politikai munkára tudjunk koncentrálni; nem adjuk könnyen a bőrünket – mondta a párt társelnöke.

magyaridok.hu
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Énekelt vallomás a nemzeti összetartozás évszázados megtartóerejéről
  A nemzeti összetartozás napjához, eszméjéhez, a trianoni békediktátum százesztendős keserűségéhez méltó dalt alkotott, a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező felkérésére a Csík zenekar. A Hazám, hazám, édes hazám kezdetű népdalt dolgozták át oly módon, hogy az elszakított országrészek mindegyikét egy-egy énekes képviseli. Természetesen az anyaországban született művészek szintén hallhatók a kompozícióban, miként Tátrai Tibor szívszorító gitárszólója is hitet tesz az összetartozásról.
 • Áder: A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is
  A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is - mondta Áder János államfő a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján, az Országgyűlés emlékülésén, csütörtökön.
 • Szerencsés Károly: A revízió a magyarság számára erkölcsi kötelesség
  Szerencsés Károly a történelemtudomány kandidátusa, habilitált egyetemi docens, az ELTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola alapítója és tanára. Rendszeresen publikál jobboldali napi- és hetilapokban. A békediktátum századik évfordulója alkalmából kérdeztük a Monarchia hamis gyámságáról, a dualizmus bénító erejéről, a revízió és a „magyar igazság” kapcsolatáról, valamint a paradoxonról, a feloldhatatlannak tűnő ellentétről, ami Trianonban rejlik. Kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy a revízió valójában azért bukott el, mert a „győztesek” a nemzetiszocializmus és a fasizmus „szekeréhez kötötték”. Így került szembe a magyarok igazsága egy másik, sokkal dominánsabb igazsággal. Ezek után már nem volt kérdés, hogy melyik érvényesülhetett. A tanulság pedig az, hogy a magyarok számára „erkölcsi kötelesség” bejuttatni a saját igazságukat a regnáló, uralkodó igazság keretei közé. Ettől függ a múltunk és a jövőnk létjogosultsága is.
MTI Hírfelhasználó