Lukácsi (ön)tömjénezése
Van, akit mások tartanak nagyra. Van, aki saját magát.
2018. április 17. 12:32

Lukácsi Katalinra először akkor figyeltem fel, amikor egy Echo TV-s beszélgetés során "gyönyörű tanúságtétel"-nek nevezte - mondjuk ki nyíltan, ne legyünk szégyenlősek - a saját tanúságtételét, amelyet egyébként még a KDNP-ből történt (az igazat megvallva szintén igen jóképű) kilépése után szerzett, majd tárt oda a nagy (profilból kissé tokás) nyilvánosság elé, de ez most nem olyan lényeges.

Bevallom, engem elsőre kicsit meglepett ez a kijelentése; ha jól rémlik, pár percet vissza is tekertem a műsort, hátha kiesett valami, témát váltottunk, és egy ideje már valamely derék ókeresztény szentről, pl. Karl Marxról vagy - épp ellenkezőleg - Friedrich Engelsről folyik a szó, de nem ez volt a helyzet, nem az ő tanúságtételüket dicsérte meg a Katalin, hanem tényleg, direkte a sajátját.

Látta, hogy az ő tanúságtétele jó. Gyönyörű.

Persze az vesse rá az első követ (fontoltam meg később), akit még egyszer sem ragadott magával a mélyáramú (vö. "bepisilős") gyönyörűség a falitükör előtt állva, vagy épp egy kirakat sima üvegébe beletekintve - hogy ti. az a könnyű, mondhatni gazella-szerű alkat, az az egyszerre tébolyítóan szexis és mennyeien szemérmes, valamint de facto végtelen intelligenciát sugárzó arc és alabástrom arcbőr, amelyet van szerencséje maga előtt látni - jóllehet kétségkívül hozzá tartozik, sőt kifejezetten a sajátja - bizony nagyon, nagyon, nagyon szép.
 
Másrészt ne feledjük, kemény világban élünk; az embernek percről-percre kell megóvnia mindazt, amit létrehozott. Amennyiben például valaki írt egy gyönyörű tanúságtételt, vagy bármit, zseniális blogbejegyzést, könyvet, akkor kutya kötelessége mihamarabb nevükön is szólítania őket, grab them by the pussy, hiszen elég világos, hogy más nem fogja ezt megtenni helyette (van elég dolga a másnak), ha pedig mégis, hát abban nem lesz sok köszönet. Hamar "NB II-es"-nek gúnyolhatják az ember tanúságtételét, meg "kispályás"-nak, "közepeské"-nek szólíthatják, "Az Aquinói Szent Tamásé szebb volt!", - höröghetik sötét kis koboldok kórusban akár rögtön másnap, még mielőtt kinyitna az internet, szóval jobb nem kivárni a mindenféle vadidegen reakciókat.
 
Szelíd erővel elébük kell azoknak menni.
 
 
Johannes blog
gondola
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó