Elnökjelölt rovott múlttal
Azaz a baloldali politika továbbra sem óhajt megtisztulni: benne hagyja a szennyeződést a magyar közéletben.
2018. április 14. 00:21

Félreértése a magyar demokráciának, hogy rovott múltú szélsőségesek is a parlamentbe juthatnak, és ott élősködhetnek az adófizetők pénzéből. Az országgyűlési képviselő: törvényhozó, törvényalkotó. Az a minimum, hogy ő maga törvénytisztelő legyen.

Egy szélsőséges őspártban rovott múltú elnökjelölt jelentkezett.

Hogy maga a büntetőügyes nem szégyelli magát, érthető: eleve ilyenek az erkölcsei, Nincsenek gátlásai. Eljátssza, hogy még büszke is büntetőügyére.  Az is lehet, hogy pszichopata: ez nagy előny közszereplőknek, magas vezetőknek.

Ám katasztrófa a közösségnek.

Sok mélypontja volt a magyar demokráciának az utóbbi 28 évben. Az egyik a sok közül, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök hiába jelentette be: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Az SZDSZ még hat évig a parlamentben maradt.

A másik az őszödi beszéd.

„Végighazudtuk az utóbbi másfél-két évet. Tudtuk, hogy amit mondunk az nem igaz” – vallotta be egy miniszterelnök a garnitúrája előtt. Azaz: hazudott választóinak, azaz elárulta a köztársaságot. Megsértette azt az Alkotmányt, amelyet utóbb bőszülten „védett”.

Mégis, a lebukás után két évig hatalmon maradt.

Nem ilyen demokráciára gondoltak, akik 1989-ben, 1990-ben a bőrüket vitték a vásárra azért, hogy hazánkban újra demokrácia legyen, Tisza Kálmán-ok, Teleki Pál-ok, Kovács Bélá-k, Nagy Ferenc-ek jellemezzék a közéletet.

És ne a rákosi-gerő-farkas triumvirátus.

Ma számosan a recski, hortobágyi, kistarcsai, tiszalöki haláltáborba küldenék a magyar demokratákat, ezért ügyködnek, erre kapják a pénzt egy spekulánstól. Megélhetési gyűlölködőként szerveznek tüntetést a… mi ellen is?

A választói akarat ellen?

Friss választói akaratnyilvánítás áll rendelkezésünkre. A magyar választópolgárok egyértelműen kifejezték, hogy kikre óhajtják bízni az ország vezetését. A választói akarat ellen tüntetnek a megélhetési demokraták? Ez önleleplezés.

Volt már ilyen: Ausztriában.

Bő évtizede a friss választói akarat ellen ott „Demokratikus offenzíva” címmel szervezett hisztériát a szélsőség. Ott is megbuktak másodszor is: a társadalom nem kért a hisztériakeltésből, abból az offenzívából, amit külföldről indítottak.

Itthon a rovott múltúak szervezkednek.

Egy drogterjesztő is habzásba hozta indulatait, mert csúfosan megbukott a választáson – hatalmas pénzt kell visszafizetnie, amely pénzt az adófizetőktől kapott, azért, hogy tisztességes szándékú kampányt szervezzen. Belebukott.

Törvény kötelezi a pénz visszafizetésére.

A tökkelütött azonban a miniszterelnököt ócsárolja, azt a politikust, aki meg sem szólalt az ügyben, a pénzt a törvények értelmében kell visszafizetni. Ezt a törvényt teljes egyetértésben alkotta a parlament, a baloldal nagy lelkesedéssel szavazta meg.

Most egy valamikor nagypárt egzisztál elnök nélkül.

És egy rovott múltú szélsőséges jelentkezett elnöknek. Azaz a baloldali politika továbbra sem óhajt megtisztulni: benne hagyja a szennyeződést a magyar közéletben. Mondhatjuk, hogy ez is a demokrácia része. Lehet. A demokráciába ez is „belefér”.

De nem lehetünk büszkék rá.

Kovács G. Tibor
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Megpróbálnak elaltatni bennünket
  Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében - nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
 • Stabil a kormánypártok támogatottsága
  A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban – derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.
 • Róma és Varsó között húzódik Európa új tengelye
  Manapság már szinte nincs olyan állam Európában, ahol ne lenne téma az illegális bevándorlás. A közelgő EP-választások miatt egyre több politikus keresi szövetségeseit, Róma és Varsó között egyre szorosabb a viszony.
MTI Hírfelhasználó