Töretlen Orbán Viktor népszerűsége
A Nézőpont Intézet 2015 májusa óta végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfőjelöltek közvetlen támogatottsága kapcsán.
2018. április 3. 09:56

A teljes felnőtt népesség 50 százaléka választaná ismét miniszterelnöknek Orbán Viktort – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából. Ugyanebben a körben Karácsony Gergelyt mindössze 13, Szél Bernadettet 8, Vona Gábort 7, Gyurcsány Ferencet 3, Fodor Gábort és Fekete-Győr Andrást pedig egyaránt 1 százalék támogatja.

A Nézőpont Intézet 2015 májusa óta végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfőjelöltek közvetlen támogatottsága kapcsán. Akkor Orbán Viktort a magyarok 32 százaléka támogatta. Ez a szám 2015 októberében már 43, 2017 novemberében pedig már 47 százalék volt. Vona Gábort az elmúlt közel három év során egyszer sem támogatták 13 százaléknál többen, utóbbi eredményt 2015 augusztusában érte el a Jobbik elnöke. Akkor ért a csúcsra Gyurcsány Ferenc is: a Demokratikus Koalíció elnökét azon a nyáron a teljes felnőtt népesség 9 százaléka támogatta.

Két érdekessége van még a kutatásnak. Az egyik, hogy 2015 májusában 40 százalék volt azok aránya, akik nem tudták vagy nem akarták megmondani, kit látnának szívesen Magyarország kormányfőjeként. Ez a szám mostanra 17 százalékra csökkent. A másik érdekesség, hogy mostanra Karácsony Gergelynek és Szél Bernadettnek is több támogatója akadt a kormányfőjelöltek versenyében, mint Vona Gábornak.

magyaridok.hu