Már meg is indult az afrikai migráció második hulláma
A demográfiai növekedés időzített bomba. Ha ez nem állítható meg, akkor katasztrófa következik be – tette hozzá.
2018. március 23. 14:34

A jobboldali német Die Welt napilap neve elé feltétlenül tegyük ki a „tekintélyes” jelzőt, amit a balliberális szemlézők soha nem felejtenek el, amikor e lap budapesti tudósítójának, Boris Kálnokynak legújabb teljesítményéről vagy egyéb a magyar ügyekkel foglalkozó populistázásáról számolnak be.

Tehát e „tekintélyes” lap a következő a címmel számol be a hatalmas erőforrásokkal működő amerikai Pew Research Intézet legújabb felméréséről: „A migráció második fázisa már rég megkezdődött”.

A Pew öt, a Szaharától délre fekvő országban végzett felmérést. Ezek Nigéria, Ghána, Szenegál, Dél-Afrika és Kenya, amihez még hozzávették Tanzániát. A számokról később.

A Die Welt azzal kezdi cikkét, hogy az afrikai migránsok naphosszat menetelnek a sivatagban. Miközben kirabolják, vagy rabszolgának is eladhatják őket.

Többen nekimennek a Marokkóban lévő spanyol enklávékban emelkedő több méter magas, Soros-provokátor, tehát antiszemita határkerítésnek, vagy Líbiából indulnak útnak Olaszország felé felfújható gumicsónakokon.

A Die Weltnek a Kamerunból, Nigériából, Szenegálból vagy Ghánából indultak közül többen is elmondták: „Mindent megteszünk, hogy a Paradicsomba jussunk”.

Marokkóban jelenleg mintegy ötvenezer, Líbiában 400 000 afrikai tartózkodik, akik a Földközi-tengeren való „átugrással” akarnak jobb életet teremteni maguknak.

A Pew Research felmérése szerint a megkérdezett ghánaiak 75, a nigériaiak 74 százaléka, azaz kétharmaduk, valamint a kenyaiak, tanzániaiak, szenegáliak és dél-afrikaiak mintegy fele vándorolna el nagyon szívesen akár Európába, akár az USA-ba.

A megkérdezettek egy részének már konkrét terve is van. A szenegáliak, ghánaiak és nigériaiak nagyjából negyven százaléka az elkövetkező öt évben akar megindulni országukból.

Legtöbbjük azt mondta, rögtön indul, ha megszerzi az ahhoz szükséges pénzt. A legtöbben azt mondták, hogy a már Európában élő rokonaikhoz akarnak csatlakozni, azaz nem a fenyegetettség érzetét jelölték meg első számú okként a távozásra. Az elmúlt három évben mintegy egy millió afrikai migrált Európába.

Az 51 szubszaharai országban összesen 1,1 milliárd ember él. Ha feltételezzük, hogy csupán tíz százalékuk dönt az Európa felé történő migráció mellett, akkor ez további 110 millió embert jelent, miközben Afrika lakossága 2050-ig meg fog kétszereződni – írja a cikk.

Nem egy országban a mezőgazdaság már a jelenlegi népességet is képtelen élelmiszerrel ellátni. Így nem csoda, hogy az afrikaiak fejéből „kitörölhetetlen az európai Eldorado felé való elmenetel álma”.

Az Európai Unió (!) nigeri nagykövete, Raul Mateus Paula arra figyelmeztet, hogy a „demográfiai növekedés időzített bomba”. Ha ez nem állítható meg, akkor „katasztrófa következik be” – tette hozzá.

Ismerve azt az Európai Uniót, amelynek nem egy tagországában a bíróság azért akadályozta meg – szerencsére – migránsok visszatoloncolását Magyarországra (ami persze önmagában is abszurd), mert Magyarország „nem biztonságos” ország, nem állhat fenn sok kétely azt illetően, hogy ezen országok is a közeledő afrikaiak jó részét „menekültekként” fogják befogadni.

Lovas István

magyaridok.hu
MTI Hírfelhasználó