Gyöngyösi a szélsőségesekről panaszkodik
A francia portál szenzációként, fő helyen hirdeti azt a nagyon hosszú interjút, amelyet Gyöngyösi Mártontól kapott.
2018. március 22. 21:21

Gyöngyösi Márton, a Jobbik ismert arca, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke interjút adott a Magyarországon szerkesztett ultraliberális francia hír- és véleményportálnak, az elsősorban a V4-ek országaival foglalkozó Courrier d’Europe centrale-nak.

A korábban a lazább, Hulala néven megjelenő internetes portál azon alapvető tényben különbözik az Almássy Ferenc által vezetett, francia és angol nyelven megjelenő Visegradpost.com portáltól, hogy az előbbinek gyakorlatilag minden tudósítása maga a szörnyülködés, míg az utóbbinak a higgadt, tárgyilagos tájékoztatás a sajátja.

Hogy csak néhány témát idézzünk a portál jelenlegi főoldalán található cikkeiből: Orbán fenyegeti Magyarországot, a fundamentalisták ismét támadják az abortuszt Lengyelországban, Rosa Luxemburg áldozat Lengyelországban, oligarchák és szélsőjobboldaliak veszik át az uralmat Kelet-Európában, stb.

Még külön szerencse, hogy a Magyarországot létében fenyegető Orbánnal szemben Nicolas Sarkozy volt francia elnök korrupt ügyei miatt rendőrségi őrizetben van és így nem tudja fenyegetni Franciaországot…

A portál szenzációként, fő helyen hirdeti azt a nagyon hosszú interjút, amelyet Gyöngyösi Mártontól kapott.

Az egész interjú legszebb mondata minden bizonnyal ez: „Mindegy, hová megy az ember, a nacionalisták, szélsőségesek, oroszbarátok Európában Orbánt üdvözlik és példaképet faragnak belőle”. Amit nem Anne Applebaum írt a Washington Postban vagy egy ulfkottei működésű német fősodratú újságíró, hanem Gyöngyösi Márton mondott.

Az interjú címe pedig, stílszerűen: „Aki a demokráciát fenyegeti Magyarországon, az nem a Jobbik, hanem Orbán Viktor”.

Az interjúalany dicsérően említi meg Emmanuel Macron francia elnököt és Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét is, mert ők tettek lépéseket a bérunió felé.

Soros is jól jön ki a beszélgetésből: a kormány „Háborút kezdett az Európai Unióval és kvótarendszerével, valamint George Soros ellen, ami mutatja, hogy a Fidesz nem igazán akarja rendezni a problémát /mármint a migrációét – L.I./, hanem azt csak politikai céljaira akarja kihasználni”.

Gyöngyösi ezután leszögezi, hogy a menekülteket be kell fogadni – anélkül, hogy számbeli korlátot vagy akár nagyságrendet (százezrek, milliók, tízmilliók) jelölne meg.

Ugyanis a legfrissebb adatok 3,3 milliárdban adják meg azon emberek számát, akik diktatúrákban vagy tekintélyuralmi rendszerekben élnek.

Lovas István

magyaridok.hu
  • A Brezsnyev-doktrína kísértete járja be Európát
    A magyar kormányfő, a Fidesz elnöke Marine Le Pennel közös nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta: az Európai Bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá vált, a Brezsnyev-doktrína modernizált, európai uniós formáját tapasztalja meg Lengyelország és Magyarország is naponta.
  • A magyarságnak az értéket kell képviselnie
    A magyaroknak az élet minden területén az értéket kell képviselniük az értéktelenséggel szemben - mondta az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny keddi díjátadó ünnepségén az Országházban a rendezvény fővédnökeként a házelnök.
  • Húszéves a nemzeti lovas díszegység
    Húszéves a nemzeti lovas díszegység, ebből az alkalomból díszszemlét tartottak kedden a Készenléti Rendőrségnél, amelyen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter.
MTI Hírfelhasználó