SorosLeaks: tagadtak, most magyarázkodnak
Izraeli titkosszolgálatra mutogatnak a migránssegítők.
2018. március 22. 12:56

A Migration Aid vezetője tegnap délelőtt szűk körű, a baráti médiá­nak tartott sajtótájékoztatón rea­gált a lapunk által közölt cikksorozatra. A Siewert András által elmondottak még zavarosabbá teszik a helyzetet. A kormány és a Fidesz szerint azonnal ki kell vizsgálni az ügyet, mivel közvetlen nemzetbiztonsági veszély áll fenn. Az adatvédelmi hatóság a tranzitzónákban folytatott adatgyűjtés kapcsán vizsgálatot indított.

Siewert András a Magyar Idők cikksorozata kapcsán homályos magyarázkodásba kezdett. A szűk körű tegnapi sajtóeseményen a beszámolók szerint a Migration Aid Alapítvány operatív vezetője előadta, hogy hónapokkal ezelőtt megkereste őket egy külföldi cég, ennek kapcsán kezdettől fogva azt érezték, mintha adatokat akartak volna kiszedni belőlük, mégis belementek a találkozóba. Azt is elmondta, hogy a találkozóról a magyar civilek titokban kép- és hangfelvételt készítettek.

Azonban a sajtótájékoztatón az állítólagos hangfelvételeket nem mutatta meg. Az alapítvány vezetője szerint titkosszolgálatok állnak a háttérben, és azért mondtak a felvételek szerint félreérthető dolgokat, hogy felhívják magukra a figyelmet, mert időt akartak nyerni arra, hogy ők, a civilek kideríthessék, kik állnak a háttérben. A szervezet vezetője izraeli és finn szálat is emlegetett az ügyben.

2015 nyarán Soros György emberei jobban belefolytak az eseményekbe, mint azt eddig sejtettük Fotó: Reuters

A Migra­tion Aid által készített állítólagos hangfelvétel kapcsán azt mondta: azért nem hozzák nyilvánosságra azt, mert a fia volt a tolmács, és ezt meg kell beszélni vele, nehogy családi viszály legyen. Sie­wert szerint a történtek összefüggnek a The Jerusalem Postban megjelent Dénes Balázs-hanganyaggal. Ismert, hogy az Európai Szövetség a Szabadságjogokért nevű berlini Soros-szervezet vezetője arról beszél a felvételen, hogy német cégeken keresztül akarnak nyomást gyakorolni a magyar kormányra.

– Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy a Soros György által kitartott Migration Aid épít-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal – reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A közlemény szerint a szervezet célja a bevándorlás szervezése, és ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, az csak megerősíti a kormány azon véleményét, hogy a Soros-szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló Stop Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni.

A Fidesz szerint nemzetbiztonsági veszélyeket jelenthet a Soros-szervezetek ügynökeinek adatgyűjtése. – A Migration Aid egyik vezetője, Siewert András beismerte, hogy Soros György kizárólag pénzügyi és politikai érdekből támadja Magyarországot – jelentette ki tegnap Hidvéghi Balázs az M1 aktuális csatornán. A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója közölte: felszólítják a hatóságokat, hogy minden részletében vizsgálják ki a Soros-szervezetek Magyarország ellen irányuló tevékenységét.

Közben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) bejelentette: vizsgálatot indít a tranzitzónákban történt adatgyűjtések ügyében. A hatóság elnöke, Péterfalvi Attila kifejtette: az adatvédelmi hatóság felel a schengeni adatkezelések ellenőrzé­séért, ez nemcsak nemzeti, hanem uniós kötelezettségük is.

A Keleti pályaudvarnál 2015 őszén ruhaadományokat osztogattak a bevándorlóknak Fotó: Havran Zoltán

Ismert, a Magyar Idők cikksorozatban számolt be és hangfelvételeket is közzétett arról, hogy Siewert András egy oknyomozó újságíróval folytatott beszélgetés során egyebek mellett elárulta, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják a politikai befolyását Magyarországon.

– Végeredményben minden a pénzről szól. Ebben biztos vagyok – mondta Siewert, aki arról is beszélt, hogy a Migration Aid a tranzitzónában végzett munkája során illegális adatbázist hozott létre. Majd azzal büszkélkedett, hogy az általa vezetett szervezetnek komoly kapcsolatrendszere van Magyarországon és a szomszédos országokban, valamint Görögországban, sőt a budapesti német és osztrák nagykövetségen is.

Később azonban lapunk kérdésére tagadta a cikkeinkben megjelent állításokat, illetve azt mondta, hogy azokat kollégánk adta a szájába.

magyaridok.hu
  • Visszataszító volt Márki-Zay legújabb kijelentése
    A legvisszataszítóbb ebben, hogy ő a fogyatékos szót negatív értelemben használta. Úgy, minthogyha az, hogy valaki így éli az életét, pejoratív dolog lenne, az emberi értékeinek a csökkentségét jelentené – kommentálta a Magyar Nemzet kérdésére a baloldal miniszterelnök-jelöltjének tegnapi kijelentését a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
  • Ismét igazolódott, a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök
    Az ellenzéki pártok próbálják csökkenteni a Márki-Zay Péter által okozott kárt azzal, hogy gyámság alá helyezik a kapitányt, ami azt is jelenti, hogy ismét bebizonyosodott, hogy Gyurcsány a főnök – értékelte az elmúlt hetet a Magyar Hírlapnak Kiszelly Zoltán politológus, aki kitért arra is, hogy miért lett kudarcos a baloldal nép­szavazási kezdeményezése, illetve a polgári kormánynak miért fontos a kultúra és a tudomány.
  • A többség szerint Orbán Viktor jobban képviseli az emberek érdekeit, mint Márki-Zay Péter
    Az országgyűlési választások – április harmadikára kitűzött – időpontjához közeledve egyre inkább felértékelődik a jobb- és baloldal által kínált jövőkép konfliktusának kérdése - mutat rá a Századvég legfrissebb elemzésében.
MTI Hírfelhasználó