Amerikai folk zene minden mennyiségben
A gitár és ének központú produkciók kedvelőinek remek választás a most megjelent Bonefish album.
2018. március 7. 11:10

Delta Wires: Born In Oakland

A san francisco-i blues zenekar, a Delta Wires (képünkön) néhány hónappal ezelőtt jelentkezett új albummal. a Born in Oakland címet viselő korong már a 7. lemez az együttes eddigi pályafutása során. A Mudslide Records gondozásában megjelent kiadványon háromnegyed órányi játékidő mellett 10 felvételt találunk. A Pinata (ének és szájharmonika), Tom Gerrits (basszusgitár), Tony Huszar (ütősök), Richard Healy (gitár), Gerry Jonutz (szaxofon), David Bowman (harsona) és John Christensen (trombita) felállású zenekar ezen a lemezen is kitett magáért. A repertoárban éppen úgy jelen vannak a lazább tempójú balladák (pl. a „Sunny Day” a „Days Of The Week” és a „Devil’s In My Headset”), mint a sodró lendületű kompozíciók (pl. a „Vacation”). Sőt még egy jazzes szerzemény (a „Your Eyes”) is helyet kapott a repertoárban. A Born in Oakland egy nagyon jó hangulatú, kellemes szórakozást jelentő album, ami remek társ lehet például egy hosszú, magányos autózás során is.

Honlap: www.deltawires.com

Bonefish: Atoms

A Bonefish névre hallgató formációt a svéd dalszövegíró-énekes-gitáros Bie Karlsson alapította hét évvel ezelőtt. A zenekar a saját nevét viselő bemutatkozó albumát 2013-ban készítette el. Ezt egy évvel később a Time To Market című EP követte. 2015-ben került a piacra a Jimmy címet viselő kislemez, amely meghozta a várva várt ismertséget a formáció számára. Most pedig itt van a második nagylemez, az Atoms. A Bie Karlsson (ének és gitár), Matte Norberg (ének és gitár), Rasmus Rasmusson (dobok), Anders Nylle Thoor (ének és basszusgitár) felállású Bonefish zenei világa döntően a ’70-es évek brit popzenéjéből táplálkozik. Az akkori dallamokat igyekeznek „modernizálva átemelni” a mába. A zenei világukban az „Old pop” mellett helye van a keményebb, rockosabb dallamoknak is. A végeredmény egy sajátos, keverék zenei nyelv. Az új album 11 számot tartalmazó repertoárjában olyan remek kompozíciókat találhatunk, mint a címadó „Atoms”, az „Old Town Fisherman Blues”, a „Sister” és a „Kissing in the Rain”. A gitár és ének központú produkciók kedvelőinek remek választás a most megjelent Bonefish album.

Honlap: bonefishswe.com

Czékus Mihály
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
 • A jövőt illetően hinni kell az egy isteni örök igazságban
  A száz éve a Nagy-Trianon-palotában halálra ítélt Magyarország és magyar nemzet nemcsak él, hanem olyan teljesítményt tett le a világ asztalára egy évszázad alatt, amely Kövér László szerint jogos büszkeséggel tölthet el bennünket.
MTI Hírfelhasználó