Demeter Márta börtönviselt férfit ajánlott
Rablásért, lopásokért is elítélték korábban Vámos Csabát, aki Heves megye 1-es választókerületé­ben indul függetlenként az országgyűlési választásokon. Demeter Márta, az MSZP-ből az LMP-be átigazolt képviselő a hírek szerint bedobta Vámos Csaba nevét a pártjában is.
2018. március 6. 10:52

Amennyiben a hír igaz, meg kell vizsgálni, hogy milyen kapcsolat van Demeter Márta és Vámos Csaba között, mondta tegnap Budai Gyula. A Fidesz politikusa arra reagált, hogy felvetődött: az LMP országgyűlési képviselője több szálon is kapcsolatba hozható a Heves megye 1-es választókerületében független jelöltként induló, korábban több bűncselekményt is elkövető Vámos Csabával. Budai Gyula úgy fogalmazott: „Az LMP háza táján sincs valami teljes mértékben rendben.”

Kirabolt egy illatszerboltot és még tucatnyi lopás is terheli a Kéményseprők Országos Szakszervezetét vezető Vámos Csaba múltját. Az egykori fegyenc most a nagypolitikába vágyik, országgyűlési képviselőnek jelöltette magát Heves megyében – írta szombaton a Bors című napilap. A most 35 éves Vámos Csabát fel is ismerte az egyik korábbi áldozata.

 

Vámos Csabát rablásért és lopásért ítélték el Fotó: Teknős Miklós

Belügyi forrásból megerősítették a Magyar Időknek, hogy Vámos Csabát többször is elítélték az 1998 augusztusa és 2001 márciusa között elkövetett bűncselekmények miatt. A rablásért a Dunakeszi Városi Bíróság 2001. február 20-án két év börtönbüntetésre, a tucatnyi lopásért 2007. március 22-én a Budakörnyéki Bíróság tíz hónap börtönre ítélte. Végül a Budakörnyéki Bíróság 2007. december 19-én a két ítéletet összbüntetésbe foglalta, ennek tartamát két év öt hónapban állapította meg.

A Bors úgy tudja, a férfi lakóházakat, presszót, boltokat fosztogatott, jelzőtáblákat darabolt fel és értékesítette azokat, de olyan is előfordult, hogy egy gyermekorvosi rendelőből csente el egy asszony táskáját. Gyakorlatilag mindent vitt, ami mozdítható volt: tévé, mobiltelefon, pénztárcák, élelmiszer, műszaki cikkek, ékszer és persze készpénz is szerepelt a listán. Egy presszó kifosztásakor 260 ezer forintot zsákmányolt, máskor csupán néhány ezres volt a jussa. Olyan is előfordult, hogy három társával egy élelmiszerdiszkont raktárából 175 ezer forintot érő vécépapírral távozott.

A 888.hu szerint Vámos Csaba nevét Demeter Márta dobta be az LMP-nek mint Heves megyei jelöltét. Vámos Csaba személye állítólag vitát gerjesztett a pártban, mert a helyi pártszimpatizánsok, párttagok határozottan elutasították Demeter Márta favoritját.

magyaridok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Baloldali tömb formálódik Gyurcsány Ferenccel szemben
  Legutóbb a Momentum elnöke fogalmazta meg, mit gondol Gyurcsány Ferenc vezérszerepéről. Közben az MSZP már azon aggódik, hogy a belviszály a 2022-es választási esélyeket is veszélyezteti – hangzott el az M1 Híradójában.
 • Jakab Péternek arra sincs energiája, hogy a Facebookon politizálgasson
  Élesen bírálta a Siófokon kétnapos éhségsztrájkba kezdő Jobbik-alelnököt Varga-Damm Andrea. A független képviselőnek a párt elnökéről sincsen jó véleménye. Jakab Péter féléves működését magunk is mérlegre tettük. Az egykori szóvivő könnyűnek találtatott, az alpári parlamenti felszólalások mögött egy lagymatag politikus bújik meg.
 • Nagy baj van Amerikában
  A vélemények egy-egy okot neveznek meg a konfliktus forrásaként, elhanyagolva a probléma sokszínűségét.
MTI Hírfelhasználó