Soros megrendelésére támadhatott a német miniszter
A szocialista német államminiszter a 2021-ben kezdődő hétéves uniós keretköltségvetésében szereplő támogatási pénzek megkurtítását, leállítását is kilátásba helyezte.
2018. február 28. 20:35

Nekitámadt Magyarországnak Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős, egyébiránt szocialista államminisztere, akinek az a „korszakalkotó” ötlete támadt, hogy létre kellene hozni egy EU-s pénzalapot a civil szervezetek támogatására azokban a tagállamokban, amelyekben úgymond veszélybe kerül a jogállamiság. Természetesen hazánkra gondolt, amit nem is tagadott, szerinte ugyanis „súlyosan veszélyes és elfogadhatatlan Soros György „démonizálása”.

Egészen ”véletlen„ egybeesés, hogy éppen Roth nyilatkozatának megjelenése előtti héten járt nála a Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság két munkatársa, Víg Dávid és Lederer András (az SZDSZ ifjúsági szervezetének, az Új Generációnak egykori elnöke) lobbizni – erről a közösségi médiában fellelhető fotók is tanúskodnak.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa a Der Tagesspiegel című berlini lap hírportálján közölt interjúban a szokásos ballib paneleket kántálta. Számára nagy aggodalmat okoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „a többségi demokrácia olyan felfogását képviseli, amely nem fordít kellő figyelmet a kisebbségekre és a többségitől eltérő véleményekre.”

A baloldali német politikus az általa előadott zűrzavaros katyvasz során elővette az antiszemita kártyát is, szerinte a „Stop Soros törvénycsomag” a magyar civiltársadalom és a menekültügyi szervezetek korlátozását szolgálja, és az az érzés keletkezik, hogy az „államilag támogatott Soros-ellenes kampány veszélyes kliséket” erősít fel, ugyanis Soros Györgyöt „zsidó finánckapitalistaként és illegális menekültsegítőként démonizálja”, ami megfogalmazása szerint „tűzveszélyes és elfogadhatatlan”.

A szocialista német államminiszter a 2021-ben kezdődő hétéves uniós keretköltségvetésében szereplő támogatási pénzek megkurtítását, leállítását is kilátásba helyezte mondván: „a jogállami elvek betartásához kell kötni az EU-s támogatások kifizetését”.

Hogy még mi hangozhatott el a helsinkisek és Roth találkozóján, nem tudni, viszont Soros magyarországi emberei nemcsak Roth-tal, hanem azzal a Frank Schwabe német szociáldemokrata Bundestag-képviselővel is találkoztak, aki várhatóan az Európa Tanács Jogi és Emberi Jogi Bizottságában is támadni fogja majd a magyar kormányt.

magyaridok.hu - MTI
MTI Hírfelhasználó