Embertípus-faragás a gulág műhelyében
Az egyik esetben Vlagyimir Iljics Lenin elvtárs, a másik esetben a sikeres magyar tőzsdespekuláns, Soros György alakja emelkedik égi magaslatokba.
2018. február 20. 11:54

„Különleges anyagból vagyunk mi gyúrva” – jellemezte a kommunista embertípust a XX. század legnagyobb gonosztevője, Sztálin. „Csak” a gulágon húszmillió embert pusztított el. Meggyilkoltatta azokat, akik a típusjegyeknek nem feleltek meg.

Újabb embertípusigény mutatkozik.

A „Nyílt társadalom emberének születése” címmel publikált tanulmányt 2009-ben Nils Muiznieks, az ET emberi jogi biztosa, ebben egy új embertípus, a “homo sorosensus” létrehozásának szükségességéről értekezik. Az Open Society című nemzetközi Soros hírlevélben úgy fogalmaz: “sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új nyílt társadalom emberét. Ez az új ember – a homo sorosensus…”

Muiznieks riasztó párhuzamot mutat Sztálinnal.

Az emberi jogi biztos zavaros elméje szerint vannak magasabb rendű emberek, a homo sorosensus típusának tömege, és vannak alacsonyabb rendű emberek: az összes többi. Ez utóbbiakat átnevelő táborokba kell küldeni.

Egyfajta új gulágra – amiképp Sztálin is tette.

Azt írja: a “homo sorosensus” a közép-európai egyetemen (a CEU-n), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a “Soros embertípus” nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

Majd így folytatja:

Mi bolsevikok különös vágású emberek vagyunk. Különleges anyagból vagyunk mi gyúrva. Mi vagyunk azok, akik a nagy proletár stratéga, Lenin elvtárs seregét alkotják. Nincs magasabb rendű dolog, mint az a megtiszteltetés, hogy ehhez a sereghez tartozunk. Nincs magasabb rendű dolog, mint annak a pártnak a tagjának lenni, amelynek megalapítója és vezetője Lenin elvtárs volt.

Hoppá, ez az utóbbi bekezdés nem Muizniekstől való.

Ezek Sztálin szavai, véletlenül keveredtek össze Muiznieks elvtárs szövegével. Valószínűleg azért, mert rendkívüli a hasonlóság, nagyon könnyű összetéveszteni a két okfejtést.

És a két rögeszmét.

A legvisszataszítóbb személyi kultusz bűzlik fel mind a két fixa ideából. Az egyik esetben Vlagyimir Iljics Lenin elvtárs, a másik esetben a sikeres magyar tőzsdespekuláns, Soros György alakja emelkedik égi magaslatokba.

Ezt a förtelmes párhuzamot egyébként maga Muiznieks is meghúzza.

Ő maga használja a homo sovieticus kifejezést, amelyet Sztálin szeretett volna kifaragni, ha kell, baltával, a gulág műhelyeiben. „Ez az új ember – a homo sorosensus – hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján”.

Nem bomlik el.

Homo sivieticus ugyanis soha nem létezett, illetve azt a néhány példányt, amelyet Sztálin a környezetében barkácsolt, elpusztították önmaguk. A homo sovieticus ugyanis önmagát is irtotta, nemcsak a tömegeket.

A sztálini emberfaragás 140 millió életbe került.

Noha A kommunizmus feketekönyve „csak” 100 millió áldozatot említ, azóta folytatódott a gyilkosságsorozat, s a kommunizmus áldozatai ma túlhaladják a 140 milliót. Élő áldozatai is lettek: a 2006. október 23-ai budapesti polgárverés sérültjei is a kommunizmus áldozatai.

Védekeznünk kell az új diktatúra ellen.

Muiznieks leleplezi önmagát: „egy átmeneti időszakot követően a “Soros embertípus” nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.” Ez a terv.

Már megvalósulóban van.

Védekeznünk kell a történelem eddigi legborzalmasabb önkénye ellen.

Kovács G. Tibor
megmondó
Mindig is utáltam, mit utáltam, rühelltem Őszöd bulvárízű interpretálását, majd mély szakmai politológusi magyarázatait.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI