Dermesztő óravázlatok kerültek napvilágra
Az oktatás nem véletlenül került már hosszú évek óta a Soros-hálózatok fókuszpontjába.
2018. február 14. 22:52

Az iskolákban ugyanis megfelelő ideológiai háttérrel meg lehet alapozni, urambocsá el is lehet ferdíteni egy fiatal világról alkotott képét.

Ezt az utat járja, erre kaphatott „megbízást” a Open Society Foundation azaz a Nyílt társadalom Alapítvány támogatásával (is) működő Emberség Erejével Alapítvány.

Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmet a pécsi illetőségű alapítvány által megosztott iskolai óravázlatokra, amelyek úgymond „érzékenyítő jelleggel” foglalkoznak a migráció, a befogadás társadalmi kérdésével.

A honlapjukon a következő információ olvasható: „A szervezet 2007-ben indította első emberi jogi nevelési programjait, helyi általános- és középiskolákkal együttműködve. 2015 tavaszától 2016 tavaszáig, az alapítvány szakemberei, a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósítottak meg 8 hosszú távú emberi jogi nevelési folyamatot, melyek igazodnak a Nemzeti Alaptantervhez és a hatályos kerettantervekhez, így Magyarország egész területén adaptálhatók. A 8 folyamat tematikáját, óravázlatait és tapasztalatait az „egyMÁStan című, ingyenesen letölthető kiadvány foglalja össze. (…)”

Január 22-től minden hétfőn egy újabb óravázlat kerül fel az alapítvány internetes felületére.

Íme néhány „érdekesség” a már felkerült iskolai óravázlatokból:

„Gyakorlat neve: Befogadjuk?

Célok: A migrációt kiváltó okok, élethelyzetek megismerése, befogadó attitűd fontosságának hangsúlyozása”

„Gyakorlat neve: Találd meg az utad!

Célok: A szíriai helyzet jobb megértése, a menekültek útjának megismerése

Eszközök: Syrian journey játék, projektor, laptop

Összefoglaló: A BBC által készített játékban, a diákok szír menekültekké változnak és lépésről lépésre kell döntéseket hozniuk, hogyan próbálnak eljutni Európába.”

Ha ellátogatunk az alapítvány Facebook-oldalára, további finomságokat találunk.

A kormányt erősen bíráló HVG-s és indexes cikkek népszerűsítése mellett találtuk a következő bejegyzésüket:

„(…) Az Emberség Erejével Alapítványt felháborítja a nyilvánvaló diszkrimináció és gyűlöletkeltés! Ezentúl is mindent megteszünk, hogy hangot adjunk a sokszínűség és a befogadás fontosságának!”

Mindezt a hozzá tartozó, genderőrület vezérelte, sokoldalú „nem” figurát ábrázoló képpel illusztrálva:

A nyílt társadalom eszméjét zászlajára tűző Emberség Erejével Alapítvány terjesztette tanokat népszerűsítő óravázlatait egyébként a Pécsi Szakképzési Centrum – Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskolában, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziumában és a PTE I. sz. Gyakorló Általános Iskolában használták.

Egyelőre teszt jelleggel.

Nem nehéz következtetnünk: ha a Soros-tervet megvalósítani szándékozó, kerítésbontók kerülnének hatalomra, ezek a gyerekek agymosására irányuló „oktatási-segédanyagok” – egycsapásra kötelezővé válnának.

Természetesen a haladó modern, felvilágosult, minden ízében européer gondolkodás jegyében.

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • A jegybank folytatja az infláció elleni küzdelmet
  Az alapkamatemelési ciklus lezárásával nincs vége az infláció elleni küzdelemnek, a jegybank más eszközökre nagyobb hangsúlyt fektetve folytatja a pénzügyi szigorítást és az infláció elleni küzdelmet - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a 125 bázispontos kamatemelést követő sajtótájékoztatón, kedden.
 • Orosz keresztény kitüntetést kapott Semjén Zsolt
  2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát.
MTI Hírfelhasználó