Végre egyszer boldog a zsúrpubis
2018. február 13. 22:47

Na, ki szerepelt diktátorként a düsseldorfi karneválon?

Talált! A pocakos, zavart tekintetű, az európai országokban és itthon is, a legalább minimális gondolkodásra képes emberek körében a korrupció szinonimájaként emlegetett Orbánról van szó.

Az április 8-ig még sajnos magyar miniszterelnöknek nevezhető Orbán Viktor a lengyel Jaroslaw Kaczynskivel közösen látható, amint egy sarló-kalapácsot emelnek a magasba, amin a következő felirat olvasható: Jobbos diktatúrák

 

karneval

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Ruhr-vidéki Düsseldorf városában idén is megrendezték azt a felvonulást, amely tavaly is megmutatta a Nyugat-Európa liberálisainak valódi arcát. A gyűlölet karneváljának „vicces” alkotása volt, amikor Orbánt és Kaczyńskit féregnek ábrázolták, amint a demokrácia zöld levelét rágják, vagy Donald Trump, aki épp szexuális aktust végez annak kényszerű elszenvedőjével, a New York-i Szabadság-szoborral.

Az amerikai elnököt ábrázoló óriásbábu idén sem kerülhette el Düsseldorfban a szexet, ezúttal a nagy barna orosz medve hágja meg.

Nem maradhatott ki most sem „Európa főgonoszainak” Orbán Viktornak és Jarosław Kaczyńskinek az ábrázolása sem, akik ezúttal kommunista diktátorokként tűntek fel.

A brit miniszterelnök esetében viszont alulmúlták talán a förtelmes alkotásairól hírhedt Charlie Hebdót is. Őt ugyanis szülőpózban ábrázolták, amint szörnyszülött, torz gyermekét tartja örömmel kezében: a brexitet.

Az alapból visszataszító „művet” azonban még sokkal gusztustalanabbá teszi az a tény, amiről Theresa May maga is beszélt: szerettek volna férjével gyermeket, de egészségügyi okokból ez nem volt lehetséges.

Így tobzódik ma a véleménynyilvánítás szabadsága a liberális Nyugat-Európában, ahol korlátok nélkül igyekeznek nevetség tárgyává tenni bárkit és bármit, akik nem olyanok, és nem azokban a célokban hisznek, mint ők.

De velük szemben éledezik egy másik világ, egy másik Európa-kép, amely lecserélné ezt a förmedvényt.

Épp itt az ideje.

Teveli Zoltán: Németországban kelt életre a Charlie Hebdo

zsurpubi.hu - magyaridok.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó