Vágó nehezen viseli a kaftános-pajeszos zsidók látványát
Botrányos nyilatkozat Gyurcsány elvbarátjától
A Jobbikkal inkább elnéző, a KDNP-s Hollik Istvánt támogató Köves Slomó hitközségi vezetőt hevesen támadja Radnóti Zoltán, a Mazsihisz rabbija. Nyilatkozatháború robbant ki egy választási szórólap miatt.
2018. február 8. 16:22

A DK-s Vágó István saját bevallása szerint nehezen viseli a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát”, nem hatják meg a szertartásaik, és nem érez velük közösséget.

„Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok” – írta a Facebookon, egy bejegyzéshez fűzött kommentjében a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Vágó István. Ismeretes, a volt műsorvezető szintén a közösségi médiában fakadt ki, mert Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerepel a Fidesz–KDNP belvárosi egyéni képviselőjelöltje, Hollik István szórólapján, mondván, a kereszténydemokrata politikus személyében garanciát lát arra, hogy „hitéleti és kulturális kiteljesedésünk minden szükséges segítséget megkapjon”. Később az egyházi vezető úgy nyilatkozott, bármely demokratikus párt jelöltje megkaphatja a támogatását, aki az említett célokat fontosnak érzi. Egyébiránt elnézést kért, mondván, nem akart a kampányba beavatkozni.

Megkeresésünkre Köves Slomó Vágó bejegyzése kapcsán úgy fogalmazott, sajnos ismét igazolódik, hogy a legnagyobb ellenségünk nem is a gyűlölet, hanem a gyűlöletet kiváltó mérhetetlen tudáshiány. „Vágó Istvánról semmiféle rosszindulatot nem feltételezek. A szüleim korosztályához tartozik, tudom, hogy a zsidó identitás kapcsán mennyi szorongással, tabusítással, félelemmel kellett megküzdeniük és kellett kompromisszumokat kötniük. Jöjjön el egyszer a közösségünkbe, ismerje meg azokat az embereket, akik az övéhez hasonló családtörténetek után úgy döntöttek, hogy a zsidó identitásnak egy olyan formáját szeretnék megélni, amely spirituális, lelki, közösségi tartalommal tölt fel.

Köves Slomó szerint a gyűlöletet kiváltó tudáshiány a legfőbb ellenség (Fotó: Varga Imre)

Az EMIH tagjai távolról sem mind kaftános pajeszosak, de a kaftános, pajeszos tagok is hozzá hasonló emberi dilemmákkal, kérdésekkel birkózó, gondolkodó emberek” – üzente a rabbi. Érdekes adalék, hogy mások mellett a Mazsihisz részéről Radnóti Zoltán rabbi is keményen támadta Köves Slomót, mégpedig a Simicska-féle Magyar Nemzetben, noha korábban a Jobbikhoz köthető Alfahírnek adott interjúban arról értekezett, hiába vannak vállalhatatlan elemek Vona Gáborék múltjában, attól még lehet felelős, sőt követhető kormányzati tényező belőlük.

Vágó a burkától és a rózsafüzértől is rosszul van

A DK-s politikus az atv kérdésére megerősítette, hogy ő írta ki Facebook-oldalára a botrányos bejegyzést, majd hozzátette: nem szánta antiszemitának a kijelentéseit, csupán arra akart utalni, hogy ateistaként a „túlhajtott vallásosság” minden formáját ellenzi. Vágó István kijelentette, hogy a vallás minden formáját ellenzi, és nem is nagyon lenne képes párbeszédre olyanokkal, akik „látványosan hisznek Istenben”, emellett semmilyen valláshoz kapcsolatos gyakorlatot nem tart, így a szombati munkaszünetben és a disznóhús tilalmában sem hisz, „amit amazok nem néznek jó szemmel”. Arra a kérdésre, hogy mit gondol a rózsafüzérről vagy a burkáról, azt felelte, hogy minden, a valláshoz köthető szimbólumot vagy tárgyat ellenez.

Magyar Hírlap
megmondó
Az egyik esetben Vlagyimir Iljics Lenin elvtárs, a másik esetben a sikeres magyar tőzsdespekuláns, Soros György alakja emelkedik égi magaslatokba.
 • Szabad-e Dévénynél zsidózni?
  Az egykori SZDSZ-es hihetetlen éleslátással látja a láthatatlant, látja a szörnyűséget, hallja a hallhatatlant.
 • Vörös segély kell a szélsőségesnek
  A hungarofób figura a jelentős ajándékpénzből sem tudott önjáróvá válni, csak megélhetésieket tudott maga köré csődíteni.
 • Az SZDSZ ökológiai lábnyoma
  Szegény agrárszakértőnk és néprajztudósunk (meg a pártja) tavaly még ugyanilyen lelkesedéssel fogadta a Szegedi Megváltót.
 • A finom hazugság a legaljasabb
  Azokat a politikai bűnözőket, akik titokban utalt pénzekért együttműködnek az embercsempész bandákkal, kiszolgálják a migránsmaffia főkolomposait.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI