Később tárgyal a testület Gyurcsány vagyonáról
Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatáról még nem döntött az Országgyűlés mentelmi bizottsága, azonban a testület a tegnapi ülést követően áttekintette a DK elnökéhez kapcsolódó beadványokat – értesült a Magyar Idők.
2018. február 6. 10:19

– A Demokratikus Koalíció elnökének, Gyurcsány Ferencnek a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos beadványokat az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottságának tegnapi ülését követően munkatársaimmal áttekintettük – nyilatkozta tegnap lapunknak Hargitai János. A testület elnöke a Magyar Idők főszerkesztője és a DK elnöke által benyújtott dokumentumokról szólva közölte: mérlegelési jogkörében a napokban meghozza a döntését a beadványokról.

Hargitai János lapunkat korábban arról tájékoztatta: amennyiben a beadványok a törvényi feltételeknek nem felelnek meg vagy alaptalanok, elutasítja a kezdeményezéseket, illetve nyilatkozattételre szólíthatja fel az érintetteket. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága tegnapi zárt ülésén két fegyelmi ügyet tárgyalt meg, a testület döntését a házelnökön keresztül megküldték a házbizottságnak.

 

A volt kormányfő ügyében érkezett indítványokról a napokban dönt a grémium vezetője Fotó: Bach Máté

A beadványok vizsgálatával egy időben Gyurcsány is újra megszólalt. „Tekintettel a kormánymédia rajongó szeretetére és odaadó, egyben megtisztelő kíváncsiságára, az alábbiakban részletesen közlöm befektetéseim 2017. december 31-i állását: Concorde Értékpapír Zrt: +273.590.499, UniCredit Bank Zrt. Budapest: +66.196.566, Hold Alapkezelő Zrt: +148.952.488, Schoellerbank Bécs: +159.987.865, Értékpapír kölcsön Concorde Értékpapír Zrt: –43.000.000. Egyenleg: 605.727.420” – osztotta meg tegnap közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc.

A Magyar Idők számolt be arról, hogy a DK elnöke a vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, amelyet a bécsi Schoellerbank AG-nál helyezett el. Gyurcsány azt állította, a vagyonnyilatkozatában feltüntetett, 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésének egy része van Ausztriában.

Közben olyaninformációhoz jutottunk, hogy a volt kormányfőnek már 2016-ban is volt számlája Bécsben, és akkor még több mint 180 millió forint lapult a Schoellerbankban, de ez a 2016-os vagyonbevallásából sem derült ki.

Ezután fordult a mentelmi bizottsághoz a Magyar Idők főszerkesztője, Gajdics Ottó, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezve Gyurcsány Ferenccel szemben. Nem sokkal később Gyurcsány is azt kérte a bizottság elnökétől, hogy vizsgálják meg a vagyonnyilatkozatában foglaltak törvényességét.

magyaridok.hu
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
  • Gyurcsányi beismerés: Hazudtak reggel, éjjel meg este
    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és garnitúrája hazudtak „reggel, éjjel meg este", kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, a csőd szélére vezették Magyarországot.
MTI Hírfelhasználó