Egyre kínosabb lehet Vona Gábor a Jobbiknak
Az elnök helyett már Volnert tennék a listavezető helyre
Komoly felháborodást keltettek a Jobbik berkein belül Vona Gábor iszlámot és Allahot dicsőítő szavai. Sajtóhírek szerint a tagságban többen azt követelik: a párt lelkét elvevő elnök helyett Volner János vezesse a Jobbik listáját a 2018-as országgyűlési választáson. Lánczi Tamás politológus szerint nem kizárt, hogy Vona ominózus kijelentéseit belülről szivárogtatták ki, azért, hogy „leszedjék” a pártelnököt.
2018. január 29. 11:05

Vona Gábor politikai öngyilkosságot követett el, amikor elkötelezte magát a muszlim vallás mellett, ezért le kell őt váltani a pártelnöki tisztségből – vélekednek egyes jobbikos pártagok. A Faktor információi szerint még a pártvezetés nagy része sem ismerte Vona Gábor Allahot és az iszlámot éltető, videóra rögzített politikai nyilatkozatait.

A nagy felháborodás miatt erős mozgolódás indult meg a Jobbikban, egyre többen követelik azt, hogy Volner János vezesse a párt listáját az idei országgyűlési választáson. A portálnak nyilatkozó párttagok azt mondták, Vona helyett szégyellik magukat. „Gábor, úgy látszik, még az Egri csillagokat sem olvasta, Dobó István és Gárdonyi Géza foroghat a sírjában” – mondta egyikük.

– Nem kizárt, hogy Vona ominózus kijelentéseit a Jobbik berkeiből szivárogtatták ki, azért hogy „leszedjék” Vona Gábort. Ugyanis, az egyre csökkenő támogatottság miatt a párton belül is sokan elégedetlenek a pártelnökkel – ezt már a Századvég Alapítvány vezető elemzője mondta a hét végén.

Lánczi Tamás felidézte: az elmúlt napokban Vona Gábor három olyan kijelentése is nyilvánosságra került, amely szerint az emberiség utolsó reménysége az iszlám, illetve hitet tett Allah mellett. – A Jobbik elnöke számára olyan „ütést” jelentenek saját, iszlámot tömjénező kijelentései, amelynek nyomán lehetséges, hogy még a választási kampányban vezetőt vált a Jobbik. Mindez Vona politikájának a kudarcát mu­tatja, és az országgyű­lési választás után pártszakadás várható – tette hozzá.

Az elnök már korábban is nyitott az iszlám felé. Mint az egy 2014-es, a Hetek című lapban megjelent cikkből kiderül: Vona 2003 februárjában, a párt megalakulása előtt Jemenben járt egy konferencián. Az eseményt a Baath Párt rendezte, ami az iraki diktátor, Szaddám Huszein pártjának testvérszervezete volt.

Mindezek ellenére Vona úgy véli, egyedül a Jobbiknak van reális forgató­könyve a kormányváltásra, és ehhez az ereje és az elszántsága is adott. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Jobbik szombati évadnyitó rendezvényén azt hangsúlyozta: van jövőképe és terve arra, hogy mi következik választási győzelmük esetén. A pártelnök közel egyórás beszédében hét területen szorgalmazott történelmi fordulatot: a biztonságban, a demokráciában, a korrupció felszámolásában, a versenyképességben, az elvándorlás megállításában, a nemzetközi presztízsben és a társadalmi összefogásban.

A választási programnak nevezett terveket Vona nem fejtette ki, de azt elismerte, hogy a családi adókedvezményt, a határon túli magyarokért érzett felelősségérzetet és a költségvetési fegyelmet megtartanák. Az évértékelő rendezvényre a sajtó munkatársai közül nem engedték be többek közt az Echo TV-t, a köztévét, valamint a Magyar Idők munkatársát sem.

Magyar Idők
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó