Egyre kínosabb lehet Vona Gábor a Jobbiknak
Az elnök helyett már Volnert tennék a listavezető helyre
Komoly felháborodást keltettek a Jobbik berkein belül Vona Gábor iszlámot és Allahot dicsőítő szavai. Sajtóhírek szerint a tagságban többen azt követelik: a párt lelkét elvevő elnök helyett Volner János vezesse a Jobbik listáját a 2018-as országgyűlési választáson. Lánczi Tamás politológus szerint nem kizárt, hogy Vona ominózus kijelentéseit belülről szivárogtatták ki, azért, hogy „leszedjék” a pártelnököt.
2018. január 29. 11:05

Vona Gábor politikai öngyilkosságot követett el, amikor elkötelezte magát a muszlim vallás mellett, ezért le kell őt váltani a pártelnöki tisztségből – vélekednek egyes jobbikos pártagok. A Faktor információi szerint még a pártvezetés nagy része sem ismerte Vona Gábor Allahot és az iszlámot éltető, videóra rögzített politikai nyilatkozatait.

A nagy felháborodás miatt erős mozgolódás indult meg a Jobbikban, egyre többen követelik azt, hogy Volner János vezesse a párt listáját az idei országgyűlési választáson. A portálnak nyilatkozó párttagok azt mondták, Vona helyett szégyellik magukat. „Gábor, úgy látszik, még az Egri csillagokat sem olvasta, Dobó István és Gárdonyi Géza foroghat a sírjában” – mondta egyikük.

– Nem kizárt, hogy Vona ominózus kijelentéseit a Jobbik berkeiből szivárogtatták ki, azért hogy „leszedjék” Vona Gábort. Ugyanis, az egyre csökkenő támogatottság miatt a párton belül is sokan elégedetlenek a pártelnökkel – ezt már a Századvég Alapítvány vezető elemzője mondta a hét végén.

Lánczi Tamás felidézte: az elmúlt napokban Vona Gábor három olyan kijelentése is nyilvánosságra került, amely szerint az emberiség utolsó reménysége az iszlám, illetve hitet tett Allah mellett. – A Jobbik elnöke számára olyan „ütést” jelentenek saját, iszlámot tömjénező kijelentései, amelynek nyomán lehetséges, hogy még a választási kampányban vezetőt vált a Jobbik. Mindez Vona politikájának a kudarcát mu­tatja, és az országgyű­lési választás után pártszakadás várható – tette hozzá.

Az elnök már korábban is nyitott az iszlám felé. Mint az egy 2014-es, a Hetek című lapban megjelent cikkből kiderül: Vona 2003 februárjában, a párt megalakulása előtt Jemenben járt egy konferencián. Az eseményt a Baath Párt rendezte, ami az iraki diktátor, Szaddám Huszein pártjának testvérszervezete volt.

Mindezek ellenére Vona úgy véli, egyedül a Jobbiknak van reális forgató­könyve a kormányváltásra, és ehhez az ereje és az elszántsága is adott. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Jobbik szombati évadnyitó rendezvényén azt hangsúlyozta: van jövőképe és terve arra, hogy mi következik választási győzelmük esetén. A pártelnök közel egyórás beszédében hét területen szorgalmazott történelmi fordulatot: a biztonságban, a demokráciában, a korrupció felszámolásában, a versenyképességben, az elvándorlás megállításában, a nemzetközi presztízsben és a társadalmi összefogásban.

A választási programnak nevezett terveket Vona nem fejtette ki, de azt elismerte, hogy a családi adókedvezményt, a határon túli magyarokért érzett felelősségérzetet és a költségvetési fegyelmet megtartanák. Az évértékelő rendezvényre a sajtó munkatársai közül nem engedték be többek közt az Echo TV-t, a köztévét, valamint a Magyar Idők munkatársát sem.

Magyar Idők
  • Orbán: magyarnak lenni jó!
    Magyarnak lenni jó, a magyarság "egy olyan jegy, mint amilyen az anyajegy, letörölhetetlen" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján, ahol arról is beszélt: a kormányoldal április 3-án megkapta a felhatalmazást, hogy teljes egészében megvalósítsa a Liget Budapest Projektet.
  • Az Európai Unióban csak a magyarokat védi rezsicsökkentés
    Miközben számos uniós tagállamban brutális mértékben drágultak a rezsiköltségek az elmúlt egy évben, hazánkon kívül sehol nincs hatályban a rezsicsökkentéshez hasonló átfogó intézkedés a lakosság terheinek mérséklésére. Több országban megduplázódott a földgáz vagy az áram ára, de arra is van példa, hogy a korábbinál négyszer-ötször kell többet fizetni ezekért a tételekért – olvasható az Origó.hu cikkében.
  • Brüsszelben fordítva ülnek a lovon
    A brüsszeli olajembargó gazdasági következményei a tagországok egy részét, köztük Magyarországot sújtanák.
MTI Hírfelhasználó