Az LMP behódolt Simicska Lajosnak
A párt vezetői nem nyilatkoznak a rendezvényről
Nemcsak Hadházy Ákos társelnök, hanem az LMP volt és jelenlegi kulcsfigurái is ott voltak azon a találkozón, amit Simicska Lajos emberei szerveztek meg múlt péntek estére. A Fortuna állóhajón történtekről a résztvevők nem akarnak nyilatkozni. Sajtóértesülések szerint Simicska a Jobbik mintájára az LMP-t is kézi vezérlés alá helyezte.
2018. január 25. 12:58

A Simicska-birodalom vezetőivel folytatott budapesti tanácskozáson az LMP férfi társelnökén, Hadházy Ákoson kívül ott volt a korábbi pártelnök, Schiffer András és a párt eszmei atyjának tekintett Lányi András is – számolt be a Ripost. A lapnak a Fortuna hajónál készült fotói szerint az eseményen részt vett a párt korábbi főpolgármester-jelöltje és szóvivője, Csárdi Antal, valamint Varga Amara, az LMP szóvivője is.

Schiffer András, a párt korábbi társelnöke az Origónak azt állította: csak azért vett részt a találkozón, mert meghívták, de április 8-án éjfélig semmilyen módon nem kíván részt venni a választási kampányban, és az LMP-ről sem nyilatkozik. Hadházy Ákos a szokásos, úgynevezett korrupcióinfóján sem adott tájékoztatást a sajtónak, hogy miről egyeztetett pénteki találkozón.

Újra és újra csak azt ismételgette: azért támadják őt, mert „lebuktatta a miniszterelnök vejét, aki közbeszerzéseken csalt”, igaz prejudikált, mert az Elios Zrt. ügyében indított a vizsgálat nem jutott ilyen eredményre.

A találkozót az oligarcha emberei szervezhették Fotó: Mirkó István

A korábbi sajtóhírek szerint a tárgyaláson azt részletezték, hogy az LMP támogatása és irányítása a Jobbikhoz hasonlóan, lényegében kézi vezérléssel történhet. A Ripost szerint az LMP és Simicska közötti összekötőnek Hadházyt nevezték ki. Az ellenzéki párt társelnöke olyasfajta futárszerepet játszik majd a pártban, mint a Simicska bizalmasaként ismert Varga-Damm Andrea ügyvéd a Jobbikban.

A lap erre azt a széles körben terjedő magyarázatot adja, hogy Hadházyt korábban eleve a milliárdos vállalkozó köre küldte az ellenzéki pártba, azért, hogy előkészítsen egy későbbi hatalomátvételt. Mint írták: Hadházy már évekkel ezelőtt elköteleződött az oligarchának, akinek „fogott embere”, ezért személyesen irányítja a politikust. Az LMP-ben a tagság egy jelentős része az önállóság feladásának tartja a pénteki találkozót, sőt egyenesen puccsról beszélnek.

Az eseményen a Simicska Lajos által támogatott Jobbik elnöke, Vona Gábor is részt vett. A találkozónak Simicska politikai klubja, a Magyar Nemzet Szalon adott otthont. Az eseményt a vállalkozó jobbkeze, a Magyar Nemzet főszerkesztője, Schlecht Csaba szervezte meg, és az egyeztetésen jelen volt Simicska legfőbb bizalmasa, Faragó Csaba is.

A Hír TV-ben nem lesz politikai reklám

Idén sem ad le politikai reklámokat a választási kampányban a Hír TV, mondta el Tarr Péter, a Simicska Lajos érdekeltségében lévő hírcsatorna vezérigazgató-helyettese a 24.hu-nak. A jelenlegi szabályozás szerint a képernyőn futó politikai hirdetések közzétételéért nem lehet pénzt kérni, és a kereskedelmi csatornáknak február 17-ig kell nyilatkozniuk, hajlandóak-e ingyen sugározni ilyen reklámokat.

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány 11 pontos akcióterve
  A kormány 11 pontos akciótervének intézkedései és az új hitelprogramok (gyármentő garancia- és hitelprogram) biztosíthatják a recesszió elkerülését Magyarországon a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a családok megvédése mellett; hosszú távon azonban új gazdaságstratégiai modellre is szükség van - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
 • Moszkva komoly ajánlat esetén kész a tárgyalásra
  "Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink, természetesen készek leszünk tárgyalni" - mondta Lavrov a Jevgenyij Primakov néhai miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szentelt fórumon.
 • Elutasította az Alkotmánybíróság az ellenzéki indítványt
  Az Alkotmánybíróság a határozatában megállapította: "nem alaptörvényellenesek azok a rendelkezések, amelyek meghatározzák a még elégséges szolgáltatások pontos tartalmát a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén".
MTI Hírfelhasználó