Horthy Miklósra emlékeznek szombaton
150 éve született vitéz nagybányai Horthy Miklós néhai kormányzó és 100 éve született özv. Horthy Istvánné Edelsheim Gyulai Ilona grófnő.
2018. január 24. 14:49

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ – Budapest Belvárosi Csoport) tisztelettel meghívja Önt 2018. január 27. (szombaton) 10.00 órára, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban (Budapest, Március 15. tér – az Erzsébet híd lábánál) tartandó megemlékezésre.

Szentmise keretében szeretettel és tisztelettel emlékezünk a 150 éve született vitéz nagybányai Horthy Miklós néhai kormányzónkra és kedves menyére, munkatársára a 100 éve született özv. Horthy Istvánné Edelsheim Gyulai Ilona grófnőre.

Emlékező beszédet mond: Dr. Boross Péter a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője és Prof. Dr. habil. Szakály Sándor a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

gondola
  • EURO-2020 - Bravúros döntetlen a világbajnok ellen
    A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.
  • Orbán Viktor: Mi történt a mi Európai Uniónkkal?
    A miniszterelnök értékelése szerint a nemzetek Európája helyett európai szuperállamot építenek Brüsszelben, ezért ma a nemzeti alapon álló demokraták állnak szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is.
  • Áder: a történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van
    A történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van, ezért volt becsületbeli ügyünk helyreállítani II. Rákóczi Ferenc borsi várkastélyát - jelentette ki Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a felvidéki Borsiban, ahol Zuzana Caputová szlovák államfővel közösen részt vett és beszédet mondott a magyar állami támogatással felújított Rákóczi-várkastély átadásán szombaton.
MTI Hírfelhasználó